fb
Damespraatjes Damespraatjes

Annejet: “Als mijn vriendin dít doet in de sauna, wil ik zo snel mogelijk naar huis”

Annejet en Gabi zijn vriendinnen geworden toen ze samen op hetzelfde kantoor werkten. “Ik werk daar inmiddels niet meer, maar met Gabi heb ik nog steeds contact. Vaak gaan we een hapje eten of gaan met de kinderen de speeltuin in, maar laatst deden we iets nieuws: we gingen een dagje naar de sauna. Maar die verliep anders dan ik had verwacht…” 

Hielden contact

De klik tussen Annejet en Gabi ontstaat omdat ze allebei wel van een lolletje houden. “Onze collega’s waren allemaal zó serieus, maar met Gabi kon ik lachen. Stonden we met tranen in onze ogen van het lachen bij het koffieapparaat. Gabi vond het dan ook moeilijk dat ik twee jaar geleden vertelde dat ik een nieuwe baan had gevonden. We spraken af contact te houden en zijn tot op de dag van vandaag dikke vriendinnen.”

Lachen

De gezamenlijke favoriete activiteit is lekker eten. “We zijn enorme bourgondiërs en vinden het geweldig om nieuwe restaurantjes te ontdekken. De ene keer gaan we op chique bij een sterrenzaak, dan weer met onze handen eten bij een exotisch restaurant. Deze afwisseling maakt het leuk, lekker en uitdagend. En of we nou in een tent met linnen servetten of met plastic stoelen zitten: het is altijd lachen, gieren, brullen.”

Naar de sauna

Annejet heeft dan ook meteen goede zin als Gabi haar uitnodigt om een dagje naar de sauna te gaan. “Dit doe ik eigenlijk veel te weinig en dus keek ik er enorm naar uit. Heerlijk luieren op een bedje, even het zwembad in en uitgebreid zweten in de sauna tijdens een opgieting. Gabi beloofde ook een uitgebreide lunch en verse smoothies. Blijer ga je mij niet krijgen!”

So far, so good

De dames laten hun kleding achter in de kluisjes en trekken een badjas aan. “Eerst even douchen en dan een paar baantjes trekken. Vervolgens doken we een Turks stoombad in om daarna neer te strijken op een groot loungebed. We bestelden een cappuccino en kletsen bij over werk, onze mannen, de kinderen en de vakanties. So far, so good.”

Kijkt haar ogen uit

Het valt Annejet tijdens het koffiedrinken op dat Gabi haar ogen uitkijkt. “Ze had verteld dat ze vaak naar de sauna ging, maar op basis van haar gekoekeloer vroeg ik me dat sterk af. Niet alleen zat ze schaamteloos naar andere mensen te kijken, ze maakte er ook de hele tijd opmerkingen over. Niet zo hard dat die mensen het hoorden, maar ik voelde me er toch heel ongemakkelijk bij.”

Gaat maar door

Gabi gaat maar door over de andere gasten in het wellnesscentrum. “Zeker nadat ze bij de lunch een paar glaasjes had gedronken, verdween alle subtiliteit. Van wat de mannen tussen de benen hebben hangen tot de vormen van andere dames; ze ging maar door. Ik vind dat iedereen zich veilig en op z’n gemak moet voelen op zo’n plek en ik vind het zo ongepast om op deze manier naar mensen te kijken. Laat staan er over te praten.”

Wil naar huis

Annejet reageert niet op de uitspraken van Gabi. “Ik ging er maar gewoon niet op in en begon over iets anders. Ik dacht dat ze dit wel zou oppakken en zou aanvoelen dat ik me er totaal niet oké bij voelde. Maar nee hoor… Ik had het na een paar uur zó gehad, dat ik het liefste gewoon naar huis wilde. Uit beleefdheid en omdat zij mij hier mee naartoe heeft genomen ben ik gebleven en heb ik er geen issue van gemaakt.”

Wat een tegenvaller

Na het douchen en aankleden, lopen de dames terug naar hun auto. “Gabi had duidelijk de dag van haar leven gehad en zei dat ze dit snel weer wilde doen. Ik had daar totaal geen zin in, gaf haar en knuffel en zei dat ik haar snel zou bellen. Sindsdien heb ik haar niet meer gesproken, simpelweg omdat ik gewoon enorm op haar ben afgeknapt. Ja, Gabi en ik kunnen altijd enorm met elkaar lachen. Maar als dat ten koste van anderen gaat of mensen belachelijk maakt, ben je mij kwijt. Wat een tegenvaller!”

Wat win ik?

De man van Annejet vindt dat zijn vrouw het eerlijk tegen Gabi moet zeggen. “Maar wat win ik daarmee? Wat mij betreft heeft Gabi haar ware gezicht laten zien. Als je zo respectloos over mensen kunt praten, wil ik je niet als mijn vriendin.”

Bovenste afbeelding: Unsplash+

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Fiene -

Het beste wat jij had kunnen doen is zeggen he Gabi wat je nu doet vind ik niet oke.
Kan je dat voor jezelf houden? en dan weer doorgaan met leuke dingen doen.
Vriendschap meteen verbreken daardoor vind ik wat overdreven, zeuren dat zij commentaar levert op mensen maar zelf niets ervan zeggen en haar ghosten vind ik niet oke. Zij is respectloos naar de mensen in de sauna, jij bent respectloos naar haar toe om niet de waarheid te vertellen.
je had jouw mond open moeten trekken.
wat mij ook opvalt is dat bijna elk verhaal die hier geplaatst word dat er niet gecommuniceerd word naar elkaar maar dat het nu een hype is om elkaar maar te gaan ghosten. maar wel jouw verhaal vertellen op de social. erg dapper hoor.

Joris -

Heb dan gewoon het lef en fatsoen om de vriendschap netjes te verbreken.

Martine van Os -

Wat je er mee wint? De eer aan jezelf en dat je zelf niet respectloos bent naar anderen door niet iemand te laten vallen als een baksteen zonder te zeggen waarom.

Reageer ook