fb
Damespraatjes Damespraatjes

Annabel van Kathleen Winter: een hartverscheurende literaire roman

In 1968, in het verre noordoosten van Canada, waar de mannen jagen en de vrouwen thuisblijven, wordt in een klein dorpje een mysterieus kind geboren; een baby met zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtsdelen. Er zijn maar drie mensen op de hoogte van het geheim: de beide ouders, Jacinta en Treadway Blake, en hun discrete buurvrouw Thomasina. Treadway, een man van weinig woorden maar stevige principes, besluit de pasgeborene als jongen op te voeden. Dit tot groot verdriet van Jacinta en van Thomasina.

Zo begint de kleine Wayne zijn leven als jongen en komt er pas in de puberteit achter dat hij als baby geslachtsdelen van beide seksen had en zijn lichaam wordt een strijdtoneel van seksuele ontdekkingen.  Zijn vrouwelijkheid lijkt niet meer te verbergen en in gedachten noemt hij zichzelf Annabel (naar de jong overleden dochter van Thomasina).

Als ouder maak je bij de opvoeding soms keuzes voor je kinderen uit de volle overtuiging dat je er goed aan doet. Omdat je echt denkt dat het het beste is voor je kind houd je de lijn vast ook al weet je dat je kind dit afkeurt en daardoor steeds verder van je af komt te staan. Kathleen Winter beschrijft op voortreffelijke en zeer gevoelige wijze de hartverscheurende pijn die hierdoor bij zowel de ouder als het kind kan ontstaan.  Naast de Hermafrodie, die zeer mooi beschreven wordt, vormt de groter wordende kloof tussen ouder en kind het thema van het boek.

Over Kathleen Winter

Kathleen Winter schreef korte verhalen en scripts voor de Canadese televisie. Met haar debuutroman Annabel bereikte ze als enige drie beroemde literaire shortlists in Canada – met als klap op de vuurpijl de shortlist van de Engelse Orange Prize of Fiction 2011. Kathleen Winter woont met haar man en dochters in Montreal, Canada.

Kijk voor meer informatie ook eens op kathleenwinter.livejournal.com

Bestelgegevens en Bestellen

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook