fb
Damespraatjes Damespraatjes

Angstaanjagend: Meisje valt uit hoge attractie in Six Flags

Bij pretparken staat veiligheid voorop. Zo mogen kinderen onder een bepaalde lengte niet in alle attracties, staan er meerdere mensen om een attractie te bedienen en worden attracties elke dag uitvoerig gecontroleerd. Op deze manier worden ongelukken tot een minimum beperkt, maar helaas gaan er soms toch dingen mis… Zo ook in Six Flags Lake George afgelopen zaterdag. 

Meisje aan attractie

Het hele park was in shock toen een veertienjarig meisje aan een hoge gondel bungelde. Het meisje schreeuwde het uit van angst en hier kwam snel hulp op af. Een groep mensen verzamelde zich onder haar en zorgde voor een menselijk vangnet. En maar goed ook, want het meisje was niet in staat om weer in de gondel te komen. Dankzij de hulp van toevallige voorbijgangers is het uiteindelijk allemaal goedgekomen.

Hoe dit allemaal kon gebeuren is niet helemaal duidelijk. Wel hebben mensen die erbij waren gezegd dat ze dachten dat het meisje met haar voeten de bomen probeerde aan te raken. Hierdoor is ze vermoedelijk uit de gondel gegleden en aan de attractie komen te hangen. Na het incident is het meisje naar het ziekenhuis gebracht om haar te controleren op eventuele blessures. Gelukkig bleek ze helemaal gezond en mocht ze naar huis. Eén van de mannen die haar heeft opgevangen kwam er iets minder goed vanaf: hij moest naar het ziekenhuis met rugklachten. Gelukkig was het voor een goed doel, want door zijn actie heeft hij wel het leven van het meisje gered.

Een goede les

Laat dit een les zijn! Ook in Nederland kan dit gebeuren. Gaan jullie deze zomer naar een pretpark? Vertel dan tegen je kinderen dat ze rustig in de attractie blijven zitten. Zelfs in een onschuldige en rustige attractie als een gondel kan het goed fout gaan.

Heb jij ooit zoiets meegemaakt in een pretpark? We zijn heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook