fb
Damespraatjes Damespraatjes

Anale seks alleen lekker voor jouw mannelijke bedpartner? Zo is het ook fijn voor jou!

“Na een romantisch etentje en twee flessen wijn, waren Richard* en ik wel in de stemming voor een potje hete seks.” Mijn vriendin had direct mijn aandacht. “Maar toen mijn hoogtepunt naderde, stelde hij ineens voor om het anaal te doen…” ze kijkt wat bedenkelijk. “En? En? En? Hebben jullie het gedaan?” vraag ik snel. “Ja, maar het was voor mij helemaal niet fijn. Het deed veel pijn en de sexy sfeer was direct verdwenen. Ik voelde me vies, ben gaan douchen en daarna meteen gaan slapen.” 

Het verhaal van mijn vriendin zal vast meer vrouwen bekend voorkomen. Anale seks is de afgelopen jaren enorm in populariteit toegenomen, maar dat betekent niet dat elke vrouw (of man!) het prettig vindt. Vaak komt dit doordat er niet de juiste voorbereidingen getroffen zijn óf doordat jij en je sekspartner er (nog) geen goede afspraken over hebben gemaakt. Er is maar één manier om erachter te komen of jij er wel van kan genieten: door het gewoon te proberen. Hoog tijd voor een paar goede tips als jij er samen met je bedpartner voor wilt gaan!

1. Wees er zeker van dat je het wil en met wie je het wil

Als er één woord onlosmakelijk verbonden is met anale seks, dan is het wel ‘ontspanning’. Om de anus te kunnen penetreren, is het belangrijk dat de sluitspier volledig ontspannen is. Is hij dat niet, dan heb je een grote kans dat de seks onplezierig of zelfs pijnlijk is. Niet de bedoeling dus! Door het rustig op te bouwen, kunnen jullie er samen voor zorgen dat jij heerlijk ontspannen bent. Laat je lekker masseren en breng niet direct een (groot) voorwerp in. Houd de bewegingen rustig en ga pas verder als JIJ het fijn vindt. JIJ hebt de regie en het is belangrijk dat ook jouw bedpartner dat snapt. Of je nou een vaste of minder vaste sekspartner hebt waarmee je het graag wil proberen; zorg ervoor dat jullie elkaar vertrouwen en dat je honderd procent zeker weet dat je het met elkaar wilt doen.

2. Goede hygiëne 

Bij anale seks vindt er penetratie via de anus plaats. Dit kan met een vinger, penis, tong of seksspeeltje zijn. Omdat ook ontlasting de anus passeert is het heel belangrijk hygiënisch te werk te gaan. Doe je dat niet, dan kan je ziek worden of last krijgen van vaginale ongemakken. Werk daarom altijd ‘van voor naar achter’. Dit houdt in dat je na handelingen of penetratie rondom de anus, niet meer teruggaat naar de vagina. Ook pijpen na anale penetratie is geen aanrader. Wil je toch terug naar de vagina of de mond? Maak de boel dan eerst goed schoon en/of gebruik een nieuw condoom. Was na de seks ook allebei goed je handen, geslachtsdelen en anale seksspeeltjes. Zo houd je het hygiënisch.

3. Probeer verschillende dingen

Anale seks is -net als elke andere vorm van seks- heel divers en biedt ruimte om uitgebreid te experimenteren. Anale seks hoeft niet persé over penetratie met de penis te gaan. Ook rimmen (orale seks rondom de anus), anaal vingeren of het gebruik van anale speeltjes, zoals bijvoorbeeld een buttplug of anaal balletjes, kan fijn zijn. Vind je het één niet lekker? Dan betekent het niet dat dit automatisch voor alle opties rondom de anus geldt. Lekker experimenteren dus!

Niet forceren

Tot slot: voel je je hier onverhoopt toch niet goed bij? Stop betekent dan ook echt stop. Je kan het op een later moment altijd nog een keer proberen, maar forceer niks.

Heb jij ooit anale seks gehad? Wat vond jij hier toen van? En heb je misschien nog goede tips voor ons en de andere lezeressen? Dan horen we het graag in de comments onder dit artikel! 

*Gefingeerde naam

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Valerie -

Mijn vriend hebben al enkele jaren anale seks. Het was aanvankelijk wat moeilijk om dit onderwerp ter sprake te brengen. Zijn reactie was begripvol en positief. We namen echt tijd om aan anale stimulatie en later penetratie te wennen en genieten hier beide van.
Anders dan sommigen misschien zouden vermoeden hoeft anale penetratie echt geen pijn te doen, helemaal niet. De nodige tijd nemen, naar je lichaam en elkaar luisteren en dan wordt anale seks echt intiem, puur en intens genieten samen. Eventuele vooroordeleen of reserves aan de kant zetten en samen genieten van anale stimulatie en penetratie … ik kan echt aanbevelen.
Zalig en heel intiem.

Reageer ook