fb
Damespraatjes Damespraatjes

Amsterdamse speelgoedwinkel verkoopt poppen met Downsyndroom: “Het moet normaal worden”

Als kind had ik bakken vol met poppen en Barbies. Ondanks dat ik niet een echt meisjes-meisje was, vond ik het heerlijk om hiermee te spelen. De poppen kon ik eindeloos aankleden, naar bed brengen en flesjes melk geven. Zo leuk! Ook tegenwoordig vinden kinderen het nog wat leuk om een mini versie van zichzelf te verzorgen. Maar wat als je nooit een pop kunt vinden die écht op jouw kind lijkt? Dan is het een idee om eens bij poppenwinkel Coloured Goodies in Amsterdam te gaan kijken. Hier hebben ze een groot aanbod in zeer diverse poppen. 

Inclusieve poppen

De winkel werd opgericht door Ellen Brudet, die het toen zij zelf jong was het lastig vond om speelgoed te vinden waar zij zich in kon herkennen. Jaren later, tijdens haar zwangerschap, ontdekte ze daarnaast dat er zo goed als geen geboortekaastjes met gekleurde kindjes te vinden waren. De kaartjes ging ze zelf ontwerpen én ze startte met het maken van inclusieve poppen.

Trots

Inmiddels verkoopt Coloured Goodies een breed scala aan poppen. Van gekleurde poppen tot poppen met een huidaandoening. Daarnaast heeft ze recent een nieuwe lijn poppen aan de prachtige collectie toegevoegd: poppen met het syndroom van Down. “Ik wil het normaliseren. Ik dacht: als ik dan met poppen begin, dan wil ik iets wat gewoon normaal moet gaan worden. Zo ben ik begonnen met het ontwerpen van diverse poppen met het syndroom van down”, vertelt ze tegen AT5. Ook bij kinderen met het syndroom van Down vallen de poppen goed. Romy heeft het syndroom en stond model voor een van de poppen. “Kijk eens”, zegt ze trots. Ze vindt de pop goed gelukt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Coloured Goodies (@colouredgoodies)

Hoe gaaf

Wauw wat mooi! We vinden het heel gaaf om te zien dat steeds meer kinderen een herkenbare pop kunnen vinden. Diep respect voor alle mensen die zier hier hard voor maken!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook