fb
Damespraatjes Damespraatjes

Amsterdamse politie overweegt toestaan hoofddoek voor agenten

Werken bij de politie heeft mij altijd ontzettend leuk geleken. De spanning, sensatie en het contact met heel veel verschillende soorten mensen zijn elementen die mij enorm aanspreken. Het serieus overwegen heb ik nooit gedaan, mede doordat ik vind dat agenten een te hoge werkdruk hebben en een te laag salaris krijgen. Om deze reden heb ik des te meer respect voor de mannen en vrouwen die ons land helpen veilig te blijven. 

Mogelijke oplossing

Hoewel het een zeer belangrijke functie is, is het voor de politie vaak lastig om geschikt personeel te vinden. En dit merk je ook aan het ontbreken van diversiteit binnen het politiecorps. Al jaren wordt er naar oplossingen gezocht en nu komt de politie Amsterdam met een nieuwe mogelijke oplossing: agentes met hoofddoek toestaan.

Het idee is meteen omstreden. In Nederland zijn kerk en staat gescheiden en het is als ambtenaar daarom niet toegestaan om je zichtbaar religieus te uiten. Zo is niet alleen een agente met een hoofddoek nu niet toegestaan, maar ook een agent met een keppeltje zal je nu niet tegenkomen.

In andere landen

In andere landen gebeurt het al wel, geeft politiechef Piter-Jaap Aalbersberg vandaag aan in het AD: “In landen als Amerika, Canada, Engeland, Australië, Ierland en Singapore kennen ze al verschillende vormen. Maar als je kijkt naar Frankrijk, Duitsland, Nederland en Scandinavische landen nog niet.”

Hoe denk jij hierover? 

Hoe denk jij over dit voorstel? Vind jij dat de politie zo makkelijk haar diversiteit kan vergroten of is dit een stap te ver? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel of op Facebook. Vinden we leuk 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook