fb
Damespraatjes Damespraatjes

Als werknemer niet tevreden met het kerstpakket? Zo breng je daar verandering in!

Ik weet nog goed hoe mijn vader rond de feestdagen vroeger thuiskwam met kerstpakketten. Hij gaf er weinig om, maar wij -zijn drie dochters- des te meer. Voor ons was het uitpakken één groot feest en we maakten er dan ook altijd een soort momentje van. Kerstpakketten zijn voor de meeste werkgevers een mooie manier om hun waardering voor hun werknemers te laten blijken. Wat erin zit maakt voor die waardering niet uit, maar hoe leuker het pakket is, des te blijer zijn werknemers er mee. Maar wat als jouw baas steevast een ‘mwah’ pakket cadeau doet…? Wij hebben een paar tips voor je!

Niet tevreden

In eerste instantie is het goed om te bedenken dat een werkgever je helemaal niks hoeft te geven. Hij of zij doet dit omdat ze het leuk vinden en graag hun waardering tonen. Voor een werkgever is dan ook niets vervelender dan een groep ondankbare werknemers die klagen dat ze het eindejaarscadeau maar niks vinden. ‘Dan doen we volgend jaar gewoon lekker niks’, heb ik een werkgever weleens horen zeggen. Ben jij van plan om aan te kaarten dat de werknemers niet tevreden zijn met het pakket? Doe dat dan op een positieve en opbouwende manier.

Helpen

Zorg ervoor dat je het op tijd met je werkgever bespreekt. Biedt in oktober al aan om hem te helpen bij het kiezen van de eindejaarscadeaus. Doe je dit pas half december? Dan is de kans aanwezig dat dezelfde pakketten als vorig jaar al weer besteld zijn. “Ik weet dat je erg druk bent en ik zou het leuk vinden om te je te helpen bij het kiezen van de kerstpakketten. Na zo veel jaar weet ik behoorlijk goed wat leeft onder de medewerkers en ik denk dat we hier bij het kiezen van de geschenken rekening mee kunnen houden”, is een positieve manier om te laten merken dat jij invloed zou willen op het proces. Ik ken geen werkgever die hier nee tegen zou zeggen!

Keuzes

Bespreek met je werkgever wat het budget is en of iedereen hetzelfde krijgt. Soms krijgen mensen in de ene functie een ander pakket dan mensen in een andere functie. Maak per groep een selectie van drie pakketten (die jullie aanspreekt) en laat jouw baas de uiteindelijke keuze maken. Wij vinden de Charles kerstpakketten altijd erg leuk (super bourgondisch!). Je zou ook kunnen kijken of jullie twee verschillende pakketten kunnen doen, bijvoorbeeld één met alcohol en één zonder alcohol. Medewerkers kunnen dan zelf aangeven wat zij het liefste zouden ontvangen.

Nooit voor iedereen goed

Kerstpakketten blijven een dingetje… Het wordt altijd met de beste bedoelingen gegeven, maar helaas niet altijd goed ontvangen. Door als werkgever en werknemer samen te werken vergroot je de kans op succes aanzienlijk. Maar bedenk ook: je kan het nooit voor iedereen goed doen. En heb je er een paar van die zuurpruimen tussenzitten? Nodig ze dan uit om volgend jaar te helpen!

Wat vind jij de leukste kerstpakketten? En wat zou jij doen als je niet tevreden bent met het pakket? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook