fb
Damespraatjes Damespraatjes

Als vrouw alleen op reis? Dit zijn de veiligste landen!

Als ik de programma’s van Floortje Dessing zie, begint het altijd te kriebelen. De reizen die zij maakt vind ik adembenemend. Eigenlijk ben ik stikjaloers. Wil ik die reizen ook maken. Ja, ik weet dat ze met een cameraploeg de meest exotische uithoeken van de wereld ontdekt, maar ik ben ervan overtuigd dat ze net zo makkelijk in haar eentje erop uit gaat. Soms droom ik er over. Om gewoon mijn koffers te pakken en de wereld in te trekken. Maar ja. Tussen droom en daad staan praktische bezwaren.

Een vrouw alleen op reis. Ben je dan doelwit van kwijlende mannen, graaiende zakkenrollers en notoire oplichters? Nee, hoor. Dat hoeft helemaal niet. Een vriendin van mij pakt regelmatig haar rugzak en maakt duizelingwekkende trips. Zij zegt altijd: gebruik je gezonde verstand en vaar blind op je intuïtie.

Waar kun je als vrouw veilig naar toe? Ik zocht het uit voor je.

  1. Ervaren backpakkers zijn het erover eens: Thailand is een prachtig land om alleen te ontdekken. Omdat het zo’n geliefd land is, tref je er vele andere avonturiers waarmee je activiteiten kunt ondernemen. Zuid-Oost Azië is sowieso veilig voor alleen reizende vrouwen. Je kan er ’s avonds veilig over straat, zeggen dames die je voor gingen.
  1. Australië is populair bij vrouwen die alleen op pad gaan. Je moet wel even flink sparen want het is een duur land. Het land zelf is veilig, wel zijn er enge beesten. Schorpioenen, spinnen en slangen kruisen regelmatig je pad, wees daar op beducht. Omdat het een prettig en populair oord voor vrouwen is, maak je ook hier ongetwijfeld veel vrienden.
  1. Voor wie nog maar net de stap heeft genomen om een rugzak in te pakken en moederziel alleen de wereld te ontdekken, is het dichtbij huis ook prima toeven. Want wat heb je nou eigenlijk allemaal gezien van Europa? Voelt misschien net wat comfortabeler dan Thailand. Je kunt zelfs overwegen om met de auto te reizen, dat kan helemaal een veilig gevoel geven en bovendien kun je er als de nood aan de man is, in overnachten.
  1. De westkust van Amerika. Daar kun je ook prima in je eentje op avontuur. Hotels worden daar goed beveiligd, de wegen zijn goed begaanbaar een Amerikanen zijn altijd vriendelijk en bereid je te helpen. Je zult versteld staan van de prachtige natuur, waarin je schitterende wandelingen kunt maken.
  1. Een ander land dat je prima kunt ontdekken, is Japan. Het land van de rijzende zon is een van de veiligste plekken op aarde. De bevolking zet deuren wagenwijd open voor vreemden en is nooit te beroerd je te helpen als dat nodig is. Bovendien zijn veel accommodaties ingericht voor vrouwen die alleen reizen

Lees ook: Alleen op reis, de do’s en don’ts

Maar voor alle landen, steden die je in je eentje aandoet geldt: blijf alert. Let op je spullen, let op de mensen op je heen. Vertrouw je iets niet, ga dan weg. Bedank vriendelijk voor de geboden hulp, maar zeg dat je het zelf kunt. Ook in Amsterdam kan je van alles gebeuren. Dus: take care maar vooral: heb veel plezier.

Heb jij wel eens alleen gereisd? Waar ben je heengegaan? Welke landen vond jij veilig? Wij zijn heel benieuwd! Laat het ons weten in de comments onder dit artikel. Vinden we leuk!

Reageer ook