fb
Damespraatjes Damespraatjes

Als koukleum tóch op de motor? Zo houd je jezelf warm!

Als stoere motormuis wil jij ook bij kou gewoon jouw lekkere ritjes op de motor blijven maken. Veel motorrijders houden het bij kou voor gezien, maar eigenlijk is dat nergens voor nodig. Door de juiste voorzorgsmaatregelen te treffen, kan je het hele jaar door lekker blijven rijden.

1. Draag laagjes 

Bij kou kiezen veel mensen voor een hele dikke trui of een hele dikke jas. Maar wist je dat je ook voor laagjes moet zorgen, die niet te strak zitten. Zo blijft er warme lucht tussen deze laagjes kleding zitten en blijf je makkelijker warm. Begin je laagjes met thermo kleding en voeg ook zeker een laag van fleece of softshell toe. Ook wol is heerlijk warm! Trek pas daarna je warme motorjas aan!

2. Blijf eten en drinken

Je lichaam heeft bij meer energie nodig om zichzelf warm te houden. Maak daarom elk uur (vaker indien nodig) een stop om wat te eten en iets warms te drinken. Zo heeft je lichaam voldoende brandstof om zichzelf warm te houden.

3. Goede schoenen en handschoenen

Als je op de motor eenmaal koude handen en voeten hebt, wordt het lastig om deze nog op te warmen. De lol is er dan snel af! Draag daarom altijd thermo handschoenen onder je motorhandschoenen en ook in je laarzen draag je thermosokken onder je gewone sokken.

4. Blijf droog

Is er regen voorspeld? Zorg er dan voor dat je het drooghoudt! Kies voor een waterdichte laag waardoor je droog blijft. Dit kan natuurlijk een waterdicht motorpak zijn, maar er zijn ook andere manieren. Een grote regenjas of regenponcho is niet geschikt voor op de motor, maar een regenpak kan je ook onder je motorkleding aantrekken. Zo blijft je lichaam droog!

5. Houd je hoofd warm

Een koud hoofd zorgt ervoor dat je hele lichaam snel warmte verliest. Door onder je helm een Balaclava (ook wel bivakmuts) te dragen, blijft je hoofd (en dus de rest van je lichaam) lekker warm. Zo blijft het leuk!

6. Liever iets te warm

Je kan het beter iets te warm hebben, dan te koud. Laagjes uittrekken is makkelijk en zorgt ervoor dat de temperatuur snel aangenaam is. Extra laagjes aantrekken zorgt er vaak niet voor dat je het snel minder koud hebt. Eenmaal koud = helaas vaak blijven koud. Wees dit voor!

Heb jij nog goede tips om warm te blijven? Ik ben heel benieuwd! Laat ze achter in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook