fb
Damespraatjes Damespraatjes

Aloë Vera: hiervoor kun je het gebruiken

Aloë Vera: hiervoor kun je het gebruiken

Heel eerlijk, ik had vroeger géén idee hoe ik Aloë moest uitspreken (Aloeh? Aloooo? Oh, Aloewhee). Voordat ik me erin mocht verdiepen voor dit artikel, kende ik ook eigenlijk alleen Aloë Vera in de vorm van drankjes en crèmes. En ook de plant zelf kwam ik regelmatig in het tuincentrum tegen. Het is een cactusachtige vetplant met stekelige bladeren en hij is als kamerplant dus best behoorlijk populair. Ik vertel je meer over mijn bevindingen in dit artikel.

Rotstekeningen laten een ver verleden zien

Aloë Vera werd in het oude Egypte al gebruikt als traditioneel kruidengeneesmiddel. Hoe weet ik dat? Nou, er zijn rotstekeningen waar dit uit blijkt. Cleopatra gebruikte het overigens ook om haar huid zacht en gehydrateerd te houden. Toch leuk om te weten!

Er zijn twee onderdelen van de plant die als supplement of voor de huid gebruikt kunnen worden namelijk, de gel die zich in de bladeren bevindt en de gele substantie (men noemt dit latex) die vlak onder ‘de huid’ van de plant zit. Men noemt dit ook wel de barbaloïne of aloïne.

Toxische stoffen

Je kunt met Aloë Vera ook jouw lichaam reinigen door een C9 detox kuur te doen. Met dit programma zou je gedurende 9 dagen een snelle start naar een gezondere en fittere versie van jezelf kunnen maken (het lichaam wordt gereinigd). Na het volgen van het programma heb je de handvatten om een gezondere lifestyle voort te kunnen zetten.

Symptomen psoriasis verlichten

Psoriasis is een huidaandoening die vaak wordt gekenmerkt door roodheid, jeuk en schilfers. Het gebruik van Aloë Vera in de vorm van gel kan helpen om deze symptomen te verzachten. Harde bewijzen zijn er nog niet, maar de onderzoeken die tot nu toe zijn gedaan laten dus wel enige verlichting zien. De verzachtende eigenschappen van de Aloë Vera zorgen ervoor dat de huid zich sneller en beter kan herstellen en stimuleert de aanmaak van collageen. Dit laatste zorgt ervoor dat de huis soepel en elastisch blijft.

Droge schrale huid

Indien je last hebt van een droge en/of schrale huid en ruwe plekjes, dan is het aan te raden om de Propolis crème te gebruiken. Deze crème verzacht de huid en biedt daarnaast ook nog de nodige ondersteuning. Naast dat het vochtinbrengend werkt, wordt de huid ook nog eens beschermd. Het product bevat een uitgebalanceerde mix van Aloë Vera, kamille extracten, bijenpropolis, vitamine E en vitamine A. De crème is bedoeld voor uitwendig gebruik en kan over het gehele lichaam worden gesmeerd (ontwijk altijd de ogen).

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Aloë Vera Producten (@mijnaloewinkel)

Slechte adem? Gebruik Aloë Vera!

Als je last hebt van een slechte adem dan is dat natuurlijk erg vervelend. Vaak is je tong en dan met name de witte aanslag op je tong) de boosdoener. Het advies is dus altijd om ook je tong goed mee te poetsen tijdens je (minimaal) twee dagelijkse tandenpoetsbeurt, of om deze te schrapen met een tongschraper. Zure oprispingen zijn ook vaak een oorzaak van een slechte adem. Je kunt deze verzachten door Aloë Vera gel op te lossen in water of appelsap, en dit te drinken, of door te kiezen voor een speciale Aloë Vera drank.

Gebruik jij weleens een product op basis van Aloë Vera?  En wat zijn jouw ervaringen? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig :-).

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Beeld: Thaismara Figueredo on Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Rieneke -

Ik heb de plant in huis want het is een wondermiddel en vooral voor je huid. Helot tegen jeugdpuisten maar ben je verbrand smeer er aloëvera op. Koortslip verdwijnt er snel door. Mijn buurvrouw dronk aloëvera sap en is daarmee zonder levenstijl etc aan te passen (die was al gezond maar door hormoonhuishouding kwam overgewicht) binnen 3 maanden bijna 20 kilo afgevallen. Haar isuline gehalte ofzo??? Was nu ook niet meer ontregeld. Kortom een wonderplant.

Reageer ook