fb
Damespraatjes Damespraatjes

Alles wat je sowieso moet weten over Reiki

reiki

Ooit van de term Reiki gehoord? Dat ben je niet de enige, want in de spirituele wereld is Reiki heel erg populair. De term Reiki is een Japans woord en een samenstelling van de twee karakters Rei en Ki. Rei betekent universeel in het Japans en Ki levensenergie. Volgens de mensen die deze natuurlijke geneeswijze aanhangen is alles wat leeft in de wereld, dus niet alleen mensen maar ook bomen, dieren en planten, voorzien van een universele levensenergie. Een ervaren reiki-behandelaar weet deze levensenergie nuttig te gebruiken.

Dat was een korte uitleg van deze natuurlijke geneeswijze, maar we begrijpen dat dit nogal abstract is. Daarom zullen we in dit artikel dieper op deze natuurlijke geneeswijze ingaan. Hoe is deze alternatieve geneeswijze precies ontstaan en hoe werkt een reiki-behandeling precies?

Wat is de ontstaansgeschiedenis van Reiki?

Mikao Usui leefde van 1865 tot 1926 en is de grondlegger van deze alternatieve geneeswijze. Hijzelf noemde deze vorm van therapie overigens niet alleen Reiki, maar Usui Reiki Ryoho. De term Ryoho betekent in het Nederlands therapie. Het idee achter de therapie was om meer geluk te vinden door spiritualiteit. Dit kon volgens hem onder meer bewerkstelligd worden door vijf principes in acht te nemen en veel te mediteren.

Deze vijf principes leer je onder meer tijdens een reiki cursus, maar we zullen je er al even kort wat over vertellen, want we begrijpen dat je nieuwsgierig bent geworden. De vijf principes, die ook wel natuurwetten worden genoemd, zijn te vinden in verschillende bewoordingen. Maar ze zijn tamelijk eenvoudig te begrijpen en de bedoeling is vrijwel direct duidelijk.

De vijf principes zijn: je niet boos maken, je geen zorgen maken, waardering tonen, hard werken en vriendelijk zijn. Dit is volgens de leer een sleutel tot een gelukzalig bestaan op deze aardbol. Als je volgens deze principes leeft, dan zal de levensenergie, waar we het eerder kort over hadden, vrijelijk kunnen doorstromen.

Een reikibehandeling: hoe ziet die er precies uit?

De behandeling kan variëren en is voor een deel afhankelijk van de therapeut. Toch kent elke behandeling wel een beetje dezelfde principes. Tijdens de behandeling wordt er met handoplegging gewerkt. Op die manier wordt de universele levensenergie, die de therapeut heeft verzameld, doorgegeven aan de persoon die de behandeling ondergaat.

Veel mensen denken bij Reiki trouwens aan een massage, maar dit is een misvatting. Er wordt namelijk niet gemasseerd en de handen raken het lichaam meestal niet aan. Als je het dus vervelend vindt om aangeraakt te worden, dan past een reiki-behandeling misschien toch bij jou.

Bij sommige reiki-therapeuten kun je de behandeling overigens ook combineren met een daadwerkelijke massage. Bij veel verzekeraars kun je een vergoeding krijgen voor een behandeling wanneer je aanvullend laat verzekeren.

Afbeelding: Unsplash+

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook