fb
Damespraatjes Damespraatjes

Alles geprobeerd om af te vallen? Dit is waarom sommige mensen zweren bij hypnose!

Afvallen; dat is gewoon een kwestie van minder eten en meer bewegen toch? Helaas is het voor de meeste mensen niet zo simpel. Stress, een verstoorde hormoonhuishouding, slaapgebrek, metabolische problemen, enzovoorts kunnen afvallen heel moeilijk maken. Uit onderzoek blijkt dat diëten voor de meeste mensen op de lange termijn niet werkt. In het begin verliezen ze flink gewicht, maar dit komt er later weer bij. En in veel gevallen gaat dit net om een paar kilo meer dan je juist was verloren. Onder de streep ben je na verloop van tijd zwaarder dan je was vóór je afvalpoging. Heel frustrerend! Heb jij ook alles geprobeerd om af te vallen? Wij vertellen graag waarom sommige mensen zweren bij hypnose. 

Waarom toch afvallen?

Hoe frustrerend en ontmoedigend bovenstaande informatie ook is, wij roepen je toch op om niet op te geven. Overgewicht kan leiden tot diabetes, hart- en vaatziekten, gewrichtsproblemen, verschillende soorten kanker, mentale problemen, slaapapneu en nog veel meer. Het is heel tegenstrijdig: enerzijds leggen we uit dat diëten voor de meeste mensen niet effectief zijn. Anderzijds roepen we je toch op om af te vallen als je overgewicht hebt. Maar hoe dan? We leggen je graag iets interessants voor. Steeds meer mensen zweren tegenwoordig bij hypnose om proberen af te vallen.

Wat is hypnose?

Hypnose is een staat van diepe ontspanning en focus, waarin het onderbewustzijn ontvankelijk wordt voor suggesties. Het helpt mensen positieve veranderingen aan te brengen in gedrag, gewoonten en emoties. Bijvoorbeeld met betrekking tot voeding en beweging. Het is belangrijk je alleen onder hypnose te laten brengen door een ervaren professional, zoals bijvoorbeeld een hypnose-coach.

Waarom proberen mensen hypnose bij het afvallen?

Bij een hypnotherapie-sessie kan een hypnose-coach communiceren met je onderbewustzijn. Hij/zij heeft dan als doel om de hunkering naar ongezond en overdadig eten weg te nemen. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die onder hypnose een virtuele maagband hebben laten plaatsen. Met een virtuele maagband wordt geprobeerd hetzelfde te bereiken als met een gewone, medische maagband. Hij helpt je minder te eten en hierdoor af te vallen. Een partij die deze vorm van hypnotherapie aanbiedt, is Transmorfose.

Werkt een virtuele maagband echt?

Wij hebben zelf geen ervaring met een virtuele maagband en kunnen deze vraag dus niet vanuit onze eigen ervaring beantwoorden. Wel kunnen wij de positieve ervaringen van anderen delen. De volgende reacties zagen we op de website van Transformose:

“Alles geprobeerd om van mijn snoepverslaving af te komen, zonder resultaat. Na één sessie bij Twan lukte dit wél!! Ik ben momenteel twee weken ‘clean’ en heb geen behoefte meer aan zoetigheid. Bedankt Twan voor je professionele begeleiding!”

“Een aanrader. Twan is een fijn persoon die rustig en vertrouwd overkomt. En nog belangrijker ik zit eindelijk op mijn streefgewicht dankzij de plaatsing van de maagband via hypnotherapie. Eindelijk de nodige kilo’s afgevallen. Bedankt Twan.”

“Waar ik van te voren dacht wat hulp nodig te hebben met afvallen, bleek al snel dat er emotioneel ook veel aan de hand is. Op beide punten bezig geweest en ik voel me weer helemaal zen en hoopvol voor de toekomst. To be continued..”

“Ik heb voor het eerst een hypnose sessie gehad en Twan deed dit heel goed… Eerst een gesprek om de situatie te scannen en dan de sessie. Twan kwam toch tot in mijn onderbewustzijn. In een diepe staat van rust kun je veel bereiken. ja dingen die diep zitten kun je met hypnose loskrijgen. lk ben erg onder de indruk.”

Ook alles geprobeerd om af te vallen?

Heb jij ook alles geprobeerd om af te vallen? Wat vind jij van het idee van een virtuele maagband? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig.

Disclaimer: wij zijn niet in staat om medisch advies te geven. Heb je aanvullende vragen en/of twijfel je aan de informatie in dit artikel, neem dan contact op met je huisarts. 

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Afbeelding: Taylor Heery via Unsplash

Reageer ook