fb
Damespraatjes Damespraatjes

Alle vragen over een uitwisbaar notitieboek beantwoord!

uitwisbaar notitieboek

Als ik ’s ochtends aan het werk ga, heb ik een vast ritueel. Koffie zetten, laptop aanslingeren, papieren agenda erbij pakken en mijn uitwisbaar notitieboek binnen handbereik leggen. Dat laatste roept niet zelden vragen op die ik stralend beantwoord.

Het lijkt misschien apart dat een paperlover als ik een boek heeft waarin ik kan schrijven en het vervolgens kan uitwissen. Waarom schrijf ik dan niet gewoon mijn notities, lijstjes en andere belangrijke zaken op mijn laptop? Omdat ik dat niet handig vind. Ik moet dan moeite doen om mijn aantekeningen te zien, terwijl een notitieboek naast mijn laptop in een oogopslag laat zien wat ik wil weten. Mensen die kennismaken met mijn uitwisbaar notitieboek, snappen er soms niet zo veel van. Vinden het raar en willen weten wat het voordeel ervan is.

Waarom ’n uitwisbaar notitieboek?

Waarom zou je een uitwisbaar notitieboek kopen? Nou, ik heb er eentje omdat ik duurzaamheid belangrijk vind. Ik scheid mijn afval, neem zo veel mogelijk de fiets en zet de kachel al jaren een graadje lager in de winter. Ik ben schrijfster van beroep en dat betekent dat ik notitieblokken vol pen. Als ik een interview heb, schrijf ik pagina’s vol. Die schriften, boeken en losse blaadjes bewaarde ik altijd een jaar. Van de stapel die ik op 31 december had, schrok ik. Nu ik een uitwisbaar notitieboek heb, kan ik mijn aantekeningen weliswaar niet bewaren, maar wel uitwissen. Prima, want eigenlijk keek ik nooit meer in die aantekeningen boeken. Ik bewaarde ze just in case.

Is een uitwisbaar notitieboek voordelig?

Ja. Een uitwisbaar notitieboek is zeker voordeliger. Ik kocht namelijk altijd ‘leuke’ notitieboeken waarin ik schreef. Bovendien wilde ik er eentje met een ringband, moesten de pagina’s gelinieerd zijn en de kaft leuk. Bij de kassa schrok ik soms van de prijs. Nou ja, dat moest dan maar. Nu ik werk in een uitwisbaar notitieboek, houd ik geld over want ik kan er heel lang mee doen. Wat ik overhoud kan ik weer mooi aan andere leuke (papier)hebbedingetjes besteden.

Kan je er met gewone pen in schrijven?

Nee. In een uitwisbaar notitieboek moet je schrijven met een speciale pen. Logisch, want een balpoint kun je niet uitwissen. De pen die je moet gebruiken heeft speciale uitwisbare inkt die een gewone pen niet heeft. Let dus op als je een uitwisbaar notitieboek koopt, dat die speciale pen er wel bij wordt geleverd. Anders heb je niks aan je boek.

Hoe werkt een uitwisbaar notitieboek?

Mijn uitwisbaar notitieboek ziet er uit als een gewoon schrijfboek. Er zijn verschillende merken die ze maken. Zo kan het gemaakt zijn van steenpapier; een mix van kalksteen en gerecycled HDPE, een soort kunststof. Deze combinatie scheurt niet, stoot water af en is dus herbruikbaar. Er zijn ook exemplaren gemaakt van papier dat is voorzien van een plastic laagje ook wel whiteboard papier genoemd. Dat werkt net zo als een groot whiteboard die vaak tijdens presentaties en vergaderingen worden gebruikt.

Hoe wis je je teksten uit?

Alles wat je in je uitwisbaar notitieboek hebt geschreven, kun je met een lapje of spons uitvegen. Er zijn speciale schoonmaakdoekjes te koop die het uitwissen een fluitje van een cent maken.

Vlekt het niet?

Nee. Als je een uitwisbaar notitieboek koopt, zit er vaak een gebruiksaanwijzing bij. Lees deze goed door. Gebruik de speciale pen en schoonmaakdoekjes en er is niets aan de hand. Van vlekken heb je dan geen last.

Ik ben super blij met het uitwisbaar notitieboek en wil niet anders meer. Aan het eind van de dag check ik de aantekeningen erin, kijk of ik niets ben vergeten en poets de pagina’s wit. Zo kan ik de volgende dag met een letterlijk schone lei beginnen.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook