fb
Damespraatjes Damespraatjes

Alle kids het huis uit? Vijf anti-empty nest syndrome tips!

Als de kinderen het huis uitgaan om te studeren of werken, vallen ouders vaak in een zwart gat. Heftige reacties hierop kunnen het Empty nest syndrome  of een midlife crisis zijn. Maar ook als er geen kwaaltjes en syndromen opspelen, is het voor veel ouders echt even wennen. Hoe doe je dat nou, leven als ouder zonder kinderen om voor te zorgen? Damespraatjes geeft 5 tips!

h

1. Zorgen stopt nooit
Ook al zijn de kinderen het huis uit, ze hebben echt nog wel de hulp van hun ouders nodig. Help ze door soms hun was te doen, een tasje eten klaar te zetten en ze op en neer te rijden naar het station. Misschien doen ze alsof ze het niet waarderen, maar wacht maar tot jij een oud besje met hulp in de zorg bent. Ze zullen er voor je zijn!

2. Ga niet naast de telefoon zitten wachten
Ga niet de hele dag naar je telefoon zitten staren in de hoop op een whatsappje van je kind. Ga ervan uit dat de berichtjes die je de eerste weken krijgt vooral over schoolgeld, nieuwe boeken of huur gaan. Betalen dus. Als ze een beetje gesetteld zijn en hun draai gevonden hebben zullen de berichtjes snel over andere onderwerpen gaan, zoals hoe het met jou gaat. Doe in de tussentijd veel leuke dingen en laat die telefoon eens een middagje thuis.

3. Neem nieuwe zorg taken op je
Dat je niet voor je kinderen zorgt, betekent niet dat je niet meer voor iemand kan zorgen. Ga op zoek naar een (uitlaat) hond, een lief oud vrouwtje, een allochtoon die Nederlands wil leren of een jong buurmeisje die een oppas nodig heeft. Er zijn genoeg mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken, help ze met jouw ervaring! Moet natuurlijk wel allemaal op te brengen zijn, zeker als je ook een drukke baan hebt.

4. Geniet van je extra tijd
Aangezien jouw ‘wasmachine tijd’ significant afneemt, houd je meer tijd over voor leuke dingen. Wat wilde je nou altijd al een keer doen of bekijken? Waar dwalen jouw gedachten tijdens het strijken naar af? Ga eens lekker in je eentje naar de bioscoop! Bestel een grote popcorn, een familiezak M&M’s en 2 liter frisdrank. Laat al je tranen vloeien bij de meest romantische film van het jaar en geniet van de stilte van een lege filmzaal.

5. Blaas je relatie nieuw leven in
Sinds jullie kinderen hebben is jullie relatie niet meer hetzelfde. Het geld dat eerst helemaal voor jullie tweeën was, ging na de geboorte per direct richting de kinderkamer, speeltuinen en Olvarit potjes. Niks mis mee natuurlijk, maar de nachtelijke escapades die kinderen met zich meebrengen (van poepluiers tot ophalen bij kroegen en feestjes) doen jullie eigen ‘nachtleven’ geen goed. Als de kinderen uit huis zijn hebben jullie de centen, de tijd en de hele nacht weer voor jezelf!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook