fb
Damespraatjes Damespraatjes

Alarmcentrale medewerkster gearresteerd voor het expres ophangen van mensen in nood

Wanneer er nood aan de man is, mag je altijd 112 bellen. Hier krijg je iemand aan de telefoon die er alles aan doet om jou te helpen. Ze schatten de situatie in, helpen je op afstand met advies en sturen zo snel mogelijk iemand die je komt helpen. Althans dat verwacht je. Het zou nog weleens heel anders kunnen lopen wanneer je alarmcentrale medewerker Crenshanda Williams aan de telefoon had gekregen. De vrouw uit Houston werd recentelijk gearresteerd omdat ze meerdere mensen in nood gewoon had opgehangen.

De zaak kwam aan het licht toen bleek dat er tussen oktober 2015 en maart 2016 zeer korte gesprekken tussen een alarmcentrale medewerker en de inkomende bellers werd gevoerd. De gesprekken duurden niet langer dan 20 seconden en dat is natuurlijk verdacht, aangezien de hele procedure van het aannemen van het noodgeval, iemand te woord staan en iemand naar de locatie sturen veel langer duurt.

Dodelijke afloop

Niet alleen hing Williams soms gewoon op, uit opgenomen gesprekken blijkt dat ze eerst dingen zei als: “Hier heeft toch niemand tijd voor?”. De politie heeft twee zaken openbaar gemaakt, waaronder de zaak van een gewapende overval op 12 maart. Hua Li belt om 20:10 uur de alarmcentrale om te melden dat hij de getuige is van een gewapende overval terwijl hij loterij loten wilde kopen. Hij hoorde schoten en besloot de winkel te verlaten en hulp te bellen. Li kreeg Creshanda aan de lijn die vrijwel meteen zuchtend de telefoon ophing. Ook toen Li nogmaals belde drukte Creshanda Li weg. Pas toen Li voor de derde keer belde kreeg hij iemand anders aan de telefoon, maar toen de politie eindelijk aankwam, was de manager van de winkel al dood.

Waarom niet eerder ingrijpen?

CNN meldt dat Crenshanda is inmiddels opgepakt en moet volgende week voor de rechter verschijnen. We zijn heel benieuwd hoe dit verhaal zal aflopen. Ook zijn we eigenlijk wel benieuwd waarom Creshanda dit deed en we vragen ons ook af waarom het van oktober 2015 tot maart 2016 heeft geduurd om te ontdekken wat er mis ging…

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook