fb
Damespraatjes Damespraatjes

AH verplicht kinderen om zwembadschoentjes te dragen in winkelkar

Als kind vond ik het heerlijk om samen met mijn moeder naar de Albert Heijn te gaan. Zo kon ik zelf kiezen wat er mee naar huis ging, kon ik lekker mensen kijken én maakte ik graag een ritje in de winkelkar. Kortom: één groot feest. Ook mijn eigen kindje zet ik tegenwoordig in de winkelwagen, ze vindt dat net zo leuk als ik vroeger. Maar, het lijkt erop dat het niet meer zomaar mag.

Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft namelijk aangegeven dat het NIET de bedoeling is dat kinderen in het boodschappen gedeelte van de winkelkar zitten. Ze mogen wel gewoon op het daarvoor bestemde zitgedeelte zitten. Dit vanwege de hygiëne in de wagen en dat is helemaal zo gek nog niet.

Blauwe zwembadschoentjes

Albert Heijn in Castricum is het eens met de regel van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, maar gelooft ook dat het onmogelijk is om ouders te verbieden hun kind in de kinderwagen te plaatsen. Ze komen daarom met een opmerkelijke, maar eigenlijk best hele slimme oplossing: kinderen mogen in de kar zitten, maar dan moeten ze wel blauwe zwembadschoentjes over hun schoenen aan.

Slim

Wij vinden het eigenlijk wel een hele slimme oplossing. Ik ben heel benieuwd of wij het hier in Amsterdam ook gaan zien. Heb jij het al bij jouw supermarkt gezien? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit aritkel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook