fb
Damespraatjes Damespraatjes

Agent betrapt op seks met minderjarige prostitué en werkt nog steeds bij de politie

Zojuist lazen we op de website van Het Parool een wel heel opmerkelijk verhaal. In 2014 werd een agent betrapt op seks met een minderjarige prostitué. Het meisje was destijds 17 en de man was 27. De 27-jarige agent kreeg wegens ernstig plichtsverzuim alleen voorwaardelijk ontslag en werkt nog steeds bij de politie. 

In het artikel van Het Parool lezen we het volgende: 

“Het Openbaar Ministerie (OM) eist nu een celstraf van zes maanden, waarvan de helft voorwaardelijk tegen de man. De agent moest zich pas woensdag melden bij de rechtbank in Amsterdam. Huilend en schuldbewust gaf hij aan veel spijt te hebben van zijn beslissing om, nadat zijn toenmalige vriendin vreemd was gegaan, op de sekssite www.kinky.nl een vrouw te bestellen.”

“In de advertentie stond dat ‘Candy’ 19 jaar oud was, maar dat lag toch anders. Toen de twee seks hadden in Diemen, was de jonge vrouw 17 jaar, elf maanden en een week.”

“Drie weken later zou de daad van de agent niet meer strafbaar zijn geweest. Alleen seks met een minderjarige prostituee is verboden.

Volgens de officier van justitie had juist de agent beter moeten weten. Zo had hij niet eens gevraagd hoe oud ze was, laat staan dat hij andere pogingen had ondernomen om achter haar echte leeftijd te komen.”

Verder lezen? 

Wil je de rest van dit artikel lezen? Dan verwijzen we je naar het oorspronkelijke artikel op de website van Het Parool.

Hoe denk jij hierover?

Wat vind jij ervan dat de agent niet is ontslagen bij de politie? We zijn heel benieuwd hoe jullie hierover denken! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook