fb
Damespraatjes Damespraatjes

Afslanken en fit blijven op kantoor: 15 tips!

Je bent echt dol op je werk. Maar doordat je dagenlang op kantoor zit en je zakenlunches en veel borrels hebt zijn de kilo’s er in de loop der jaren helaas wel aangekomen. Je bent het zat en wilt er graag van af. Dit is alleen niet altijd even makkelijk. Want ja, je beweegt weinig en eet te vaak ongezond. Na het werk heb je meestal geen zin meer om uitgebreid en heel gezond te koken en een afhaalmaaltijd ligt dan al snel voor de hand. Ook van sporten komt niet zoveel. Je bent uitgeput als je eindelijk van je werk thuis komt.

Herken jij jezelf hier in? Heb jij ook moeite met het beheersen van je gewicht? Dan is er goed nieuws. In dit artikel lees je allerlei fantastische tips. Zo kom je erachter dat je toch meer kunt bewegen op kantoor dan je denkt. Ook al verbrand je niet veel kilocalorieën in 1 keer, alle kleine beetjes helpen en zorgen ervoor dat je ondanks je zittende beroep toch wat meer beweegt!

h

Daarom hier de 15 Slank op kantoor Tips:

1. Strek regelmatig even je benen, dit verbetert je bloedsomloop en alle kleine beetjes om kilocalorieën te kunnen verbranden helpen onthoudt dat goed!

2. Als je overleg moet plegen met een collega, bel of whatsapp hem dan niet, maar loop er even heen, weer een reden om te lopen.

3. Zorg ervoor dat je hard werkt. Dan verbrand je namelijk veel meer kilocalorieën. Ook al zit je de hele dag, je hersenen zorgen ervoor dat je energie verbrandt. Na een dag hard werken voel je je veel energieker dan na een dag voor je uit staren naar een beeldscherm. Doordat je meer energie hebt is de kans groter dat je in de avonduren nog iets actiefs gaat ondernemen.

4. Drink veel kruidenthee. Je hebt dan namelijk een reden om regelmatig even te lopen, ook is dit goed voor je, je hebt er minder honger door en houd je vochtgehalte op peil. Ook weer redenen om vaker naar het toilet te lopen.

5. Maak een wandeling tijdens je lunch pauze. Door de frisse lucht krijg je een heerlijke oppepper en alle minuten die je beweegt helpen mee!

6. Zet geen snoeppotten op je bureau. Je eet dan namelijk niet omdat je trek hebt of omdat het nut heeft. Nee, je eet dan omdat het een gewoonte is die je jezelf aan hebt geleerd. Je bent tijdens het eten bezig met je werk waardoor je niet eens goed proeft wat je eigenlijk eet. Het is dus grote onzin. Verwijder dus per direct die pot van je bureau. Deel het uit aan collega’s of gooi het in de prullenbak.

7. Neem de trap in plaats van de lift. Zo kweek je mooie strakke benen en billen.

8. Zijn er in de kantine altijd heerlijke lunchgerechten te krijgen? Bijvoorbeeld broodjes kroket en friet? Verwen jezelf eens per twee weken, maar zorg de overige dagen voor een gezonde lunch.

9. Zet een fruitmand op je bureau. Neem als je trek hebt een lekker stuk fruit.

10. Sla stukken taart af als iemand jarig is. Als iedereen taart eet neem jij een lekkere kop koffie en een stuk fruit.

11. Praat niet alleen met je lichaam maar ook met je handen, hoe meer je beweegt hoe beter.

12. Zorg voor spanning in je werk. Doordat je meer adrenaline hebt verbruik je meer energie. Neem risico’s en zoek spanning op. Op die manier is je werk ook een stuk leuker!

13. Doe oefeningen aan je bureau. Zorg dat je rechtop zit en span bijvoorbeeld je buik en beenspieren regelmatig aan.

14. Heb je stress? Neem gewoon rustig de tijd in je lunchpauzes om gezond te eten, anders is het voor de hand liggend om snel tussen het werken door te snacken. Dit is niet goed, want je hebt dan niet door dat je eet, en je raakt dan niet verzadigt. Lunch NOOIT achter je computer.

15. Doe een voorstel bij je baas om bedrijfsfitness in te voeren. Daardoor wordt het veel gemakkelijk om te sporten. Breng hem op de hoogte van alle voordelen die het heeft voor zijn werknemers. Misschien vindt hij je idee wel geweldig. Niet geschoten is altijd mis toch?!

Ga ervoor en zorg dat je die overtollige kilo’s kwijtraakt, want ja, zelfs op kantoor is dat mogelijk!

Dit artikel is geschreven is samenwerking met Valtaf.nl

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Janine Heemskerk -

Wat een geweldige tips! Bedankt damespraatjes, ik zal dit artikel met veel mensen delen!

Reageer ook