fb
Damespraatjes Damespraatjes

Advies gevraagd: “Stiefdochter trekt meer naar mij dan eigen moeder”

stiefdochter

Tien jaar geleden werd ik verliefd op Koen, een geweldige man mét een heel leuk dochtertje. Saartje was drie toen ik haar voor het eerst ontmoette en we hadden vanaf het begin een goede klik met mijn stiefdochter. Inmiddels is Saar 13 jaar oud en echt geen ‘Saartje’ meer. Ze is flink aan het puberen en maakt vaak ruzie met haar ouders. En dan met name met haar moeder. Ik merk dat ze steeds meer naar mij trekt, vermoedelijk omdat ik mij helemaal niet met de opvoeding bemoei. We hebben het altijd gezellig en Saar stelt mijn mening juist enorm op prijs. 

Stiefdochter liever mij als moeder

De moeder van Saar appte mij laatst dat Saar tegen haar had gezegd dat ze liever mij als moeder zou hebben. Ik schrok hier natuurlijk enorm van. Ik heb nooit een moederrol op mij willen nemen. Uit ervaring weet ik hoe irritant het kan zijn wanneer een stiefmoeder doet alsof ze de echte moeder is. Opvoeden laat ik aan Koen en zijn ex over, het is hun kind. Hun opvoed-ideeën probeer ik zo veel mogelijk na te leven, ook als het niet mijn eigen keuze zou zijn geweest.

Vaker met mij

Het is vervelend om te zeggen, maar ik merk aan Saar dat ze steeds meer naar mij toetrekt. Dingen die ze eerst altijd met haar moeder deed, wil ze steeds meer met mij doen. Zo wilde ze dat ik erbij was op haar verjaardagsfeestje en wil ze van de zomer liever met ons mee op vakantie. Ik vind het heel pijnlijk voor haar moeder, maar ik wil ook niet tegen Saar zeggen dat ik deze dingen niet met haar wil doen.

Ik wil nooit tussen mijn stiefdochter en haar moeder in komen te staan. Een moeder is zo belangrijk en ik wil niks doen om die moeder-dochterband te verstoren.

Advies gevraagd

Ik ben heel benieuwd of er andere stiefmoeders meelezen die iets vergelijkbaars hebben meegemaakt. Of misschien moeders die ook een dochter hadden die veel naar haar stiefmoeder trok? Wat deden jullie toen en wat kan je mij adviseren?

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook