fb
Damespraatjes Damespraatjes

Advies gevraagd: Mira twijfelt of ze al haar geld in een mommy make-over zal steken

mommy-make-over

Na vier bevallingen en vier keer een jaar lang borstvoeding gegeven te hebben, is het lichaam van Mira niet meer wat het ooit geweest is. En hoewel Mira zich realiseert dat het normaal is dat een lichaam verandert door zwangerschappen, bevallingen en borstvoeding, heeft ze zich toch voorgenomen weer haar ‘oude’ lichaam terug te willen. “Als het de sterren uit Hollywood lukt, moet het mij ook lukken” zegt ze.

“Als ik naar mijn lichaam in de spiegel kijk, herken ik mezelf niet. Mijn buik blubbert, mijn borsten hangen en mijn vormen zijn minder mooi dan vroeger. Veel heb ik er al aan gedaan om te proberen mijn oude lichaam terug te krijgen. Zo ben ik ruim 30 kilo afgevallen, sport ik vier keer per week en krijg ik bindweefselmassages.”

Buikwandcorrectie

Mira is topfit, maar loopt er tegenaan dat het onmogelijk is om los en hangend vel weg te trainen. “De enige manier om het weer strak te krijgen is door een buikwandcorrectie en een borstlift met borstvergroting. De combinatie van deze ingrepen (die dan in één keer worden uitgevoerd) heet een mommy make-over.”

Lees ook: Miranda kwam 40 kilo aan

Populair in VS

Een mommy make-over is in de Verenigde Staten al jaren erg populair en ook in Nederland zijn er steeds meer vrouwen die zich na het krijgen van kinderen weer laten straktrekken. “De gemiddelde moeder is niet waar ik naar kijk. Ik laat mij inspireren door vrouwen als Kim Kardashian en Jennifer Lopez. Allebei kregen ze kinderen en allebei zien ze er waanzinnig uit. Ik kan er niks mee als vrouwen zeggen dat het onrealistisch is. Je moet er veel tijd, moeite en geld in steken, maar dan kan het dus wel!”

Lastige keuze

Mira heeft de afgelopen jaren ruim 10.000 euro gespaard. “Eigenlijk is dit voor de studies van de kinderen later, maar ik twijfel nu om het toch in een mommy make-over te steken. Het is de enige manier om mijn lichaam weer terug te krijgen en dus de enige manier om weer echt gelukkig met mezelf te worden. Ik vind het een lastige keuze: mijn eigen geluk (wat natuurlijk ook goed is voor de kinderen) of ons spaarpotje.”

Mira is benieuwd wat andere vrouwen in haar situatie zouden doen. Op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal kan in de reacties onder dit artikel. 

Foto door Jonathan Borba via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Anja -

Het is veel geld , maar als je er gelukkig van denkt te worden moet je het gewoon doen. Ik heb een bwc met liposuctie en reven van mijn buikspieren laten doen.
Duur, pittig maar ben er zo blij mee.
Niet voor een ander, echt voor mijzelf en ik voel mij sindsdien een stuk zekerder over mijn lichaam. Mijn figuur zal nooit meer zo worden als vroeger en dat kan ik accepteren maar dat losse vel is echt verschrikkelijk.

Reageer ook