Damespraatjes Damespraatjes

Advies gevraagd: Mira twijfelt of ze al haar geld in een mommy make-over zal steken

Na vier bevallingen en vier keer een jaar lang borstvoeding gegeven te hebben, is het lichaam van Mira niet meer wat het ooit geweest is. En hoewel Mira zich realiseert dat het normaal is dat een lichaam verandert door zwangerschappen, bevallingen en borstvoeding, heeft ze zich toch voorgenomen weer haar ‘oude’ lichaam terug te willen. “Als het de sterren uit Hollywood lukt, moet het mij ook lukken” zegt ze.

“Als ik naar mijn lichaam in de spiegel kijk, herken ik mezelf niet. Mijn buik blubbert, mijn borsten hangen en mijn vormen zijn minder mooi dan vroeger. Veel heb ik er al aan gedaan om te proberen mijn oude lichaam terug te krijgen. Zo ben ik ruim 30 kilo afgevallen, sport ik vier keer per week en krijg ik bindweefselmassages.”

Mira is topfit, maar loopt er tegenaan dat het onmogelijk is om los en hangend vel weg te trainen. “De enige manier om het weer strak te krijgen is door een buikwandcorrectie en een borstlift met borstvergroting. De combinatie van deze ingrepen (die dan in één keer worden uitgevoerd) heet een mommy make-over.”

Een mommy make-over is in de Verenigde Staten al jaren erg populair en ook in Nederland zijn er steeds meer vrouwen die zich na het krijgen van kinderen weer laten straktrekken. “De gemiddelde moeder is niet waar ik naar kijk. Ik laat mij inspireren door vrouwen als Kim Kardashian en Jennifer Lopez. Allebei kregen ze kinderen en allebei zien ze er waanzinnig uit. Ik kan er niks mee als vrouwen zeggen dat het onrealistisch is. Je moet er veel tijd, moeite en geld in steken, maar dan kan het dus wel!”

Mira heeft de afgelopen jaren ruim 10.000 euro gespaard. “Eigenlijk is dit voor de studies van de kinderen later, maar ik twijfel nu om het toch in een mommy make-over te steken. Het is de enige manier om mijn lichaam weer terug te krijgen en dus de enige manier om weer echt gelukkig met mezelf te worden. Ik vind het een lastige keuze: mijn eigen geluk (wat natuurlijk ook goed is voor de kinderen) of ons spaarpotje.”

Mira is benieuwd wat andere vrouwen in haar situatie zouden doen. Op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal kan in de reacties onder dit artikel. 


Reageer ook