Damespraatjes Damespraatjes

Advies gevraagd: “Mijn man wil ondernemer worden, maar ik heb er geen vertrouwen in”

In ‘Advies Gevraagd’ leggen wij ingezonden dilemma’s aan onze lezeressen voor. Vandaag het dilemma van Janine, wiens man Karel zijn baan op wil zeggen en een onderneming wil starten. Janine heeft er geen vertrouwen in en weet niet goed wat ze moet doen. Lees hier haar verhaal en voorzie haar (op respectvolle wijze) van advies. 

“Karel was vroeger een ruige vent. Hij werkte bij een platenlabel en zijn leven was één en al sex, drugs and rock ’n roll. Als 20 jarig meisje viel ik hier als een blok voor en vond niets lekkerder dan mee te gaan in zijn woeste leven. Toen ik op mijn 25e zwanger bleek te zijn, besloten we er gewoon voor te gaan. Karel was dat jaar 35 geworden en vond het tijd worden voor een rustiger leven. Hij stopte  bij het label, zei  de drugs vaarwel en kreeg een baan als accountmanager. Twee jaar na de geboorte van onze eerste zoon beviel ik van een dochter en ons gezin was compleet.”

“De jaren die volgen zijn heerlijk. Karel en ik genieten van het rustige leven, de kinderen en elkaar. Ja, het was allemaal wat burgerlijk en saai, maar wij gedijden hier goed bij. Karels vrienden maakten regelmatig grapjes en bestookten hem met wilde verhalen uit de music scene. Hij was er altijd vrij ongevoelig voor, tot een paar maanden geleden. Nu heeft hij het in zijn hoofd gehaald om met zijn oude collega’s een eigen label op te zetten.”

“Ik zie het totaal niet zitten dat Karel weer in het wereldje duikt. Ik dacht dat het wel over zou gaan, maar hij wordt steeds enthousiaster. Ik hoor hem aan de telefoon al weer praten over feestjes, drugs en mooie vrouwen. Het zit mij totaal niet lekker; ik wil gewoon een stabiele vader voor de kinderen. Zijn baan is misschien wel saai, maar het brengt wel brood op de plank en hij is voor het eten thuis.”

“Meerdere keren heb ik naar Karel mijn zorgen uitgesproken. Hij zegt dat ik me geen zorgen hoef te maken over het inkomen en dat hij zelfs meer gaat verdienen. Ook zegt hij dat de verhalen over drugs, feestjes en vrouwen gewoon voor de grap zijn. Ik wil hem graag zijn eigen keuzes laten maken, maar ik voel me hier helemaal niet goed bij. Hoe zorg ik ervoor dat hij zijn ‘saaie’ maar stabiele leven wil behouden?”

Op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal? Dat kan in de reacties onder dit artikel. 


Reageer ook