fb
Damespraatjes Damespraatjes

Advies gevraagd: Mijn man koopt allemaal dure spullen maar onze gezamenlijke rekening is leeg

Ik zit ergens heel erg mee, maar ik weet niet goed wat ik ermee moet. Mijn mijn koopt regelmatig dure spullen. Denk hierbij aan dure kleding, dure horloges en dure spullen voor zijn camera. Hij heeft een goed inkomen (en kan het zich dus veroorloven), maar op onze gezamenlijke rekening staat vaak geen geld. We hebben drie jonge kinderen, waarvan ik de meeste zorgtaken op me neem. Onze afspraak: hij regelt dat er geld is, ik regel alles rondom het huishouden en de kinderen. Zelf werk ik ook, maar mijn inkomen haalt het niet bij dat van hem. 

Vorige week zag ik dat er een creditcard afschrijving van duizenden euro’s van onze gezamenlijke rekening was gedaan. Hierdoor stonden we direct dik in de rode cijfers, waardoor ik geen boodschappen en kleren voor de kinderen meer kon kopen. Wat blijkt? Hij heeft een hele dure nieuwe lens voor zijn camera gekocht en daar is al ons gezamenlijke geld naartoe gegaan. Ik heb hem gevraagd de rekening weer aan te vullen, maar nu zegt hij dat het geld op is en hij dat volgende maand pas weer kan doen. Ik voel me boos en machteloos. Hij koopt van alles voor zichzelf, maar ik kan de boodschappen en rekeningen niet betalen.

We houden heel veel van elkaar en ik wil dat onze kinderen ook met hem opgroeien. Hoe maak ik hem duidelijk dat het gezin voor zijn dure hobby’s moet gaan? Ik ben radeloos en durf het ook niet met mijn vriendinnen te bespreken.

Groet,
Anonieme vrouw

Wat wil jij deze anonieme vrouw adviseren? Reageer in de comments onder dit artikel! 

2 reacties

Koen Tesselaar -

Gevalletje totaal verkeerde prioriteiten gesteld

Heidie -

Dit kan echt niet. Geen geld voor noodzakelijke zaken als boodschappen en de rekeningen maar wel dure dingen voor zichzelf kopen die puur luxe en niet nodig zijn.
Of hij heeft een koopverslaving en je moet bespreken dat hij zich moet laten behandelen omdat je anders niet verder met hem wilt, of hij heeft geen verslaving, is een enorme egoïst misschien wel narcist en je moet zorgen dat je zo snel als mogelijk deze relatie beëindigd. Maar wel proberen de verstandhouding, in het belang van de kinderen, goed proberen te houden.
En vooral proberen je eigen geld te verdienen, er lijkt me niets zo erg dan afhankelijk te moeten zijn van zo’n egoïst!

Reageer ook