fb
Damespraatjes Damespraatjes

Advies gevraagd: Mijn man geeft plots bizar veel geld uit aan cosmetisch ingrepen

In ‘Advies Gevraagd’ leggen wij ingezonden dilemma’s aan onze lezeressen voor. Vandaag het dilemma van een anonieme lezeres, wiens man plots veel geld uitgeeft aan zijn uiterlijk. Ze maakt zich zorgen en vraagt zich af of dit normaal is en of andere lezeressen ooit in een vergelijkbare situatie hebben gezeten. Lees hier haar verhaal en voorzie haar (op respectvolle wijze) van advies. 

Heerlijk

“Mijn man en ik zijn allebei 44 jaar en nu tien jaar getrouwd. We zijn bewust kinderloos omdat we allebei volledig voor onze carrière wilde gaan. Vorig jaar heeft mijn man zijn bedrijf goed kunnen verkopen en hij is sindsdien met pensioen. De eerste maanden waren heerlijk, maar sinds een tijdje lijkt hij een ander mens”, schrijft de mailschrijfster in een anonieme mail.

24 uur per dag thuis

“In de eerste instantie stortte hij zich helemaal op dingen thuis. Door zijn werk was hij altijd veel weg en hij gaf aan het zo fijn te vinden eindelijk eens het huis voor zichzelf te hebben. Maar toen hij alle boeken had gelezen, de hele tuin op orde had en de zolder op orde had, begon het te kriebelen. De muren kwamen op hem af en hij trok meer naar buiten. Ik vond dat heerlijk, want hoewel het fijn was om hem vaker te zien, vond ik het ook niet altijd prettig om hem 24 uur per dag thuis te hebben.”

Botox

“Van een paar uurtjes tennissen liep het al snel op naar hele dagen, weekenden en weken weg. Waar hij eerst niet het huis uit te slaan was, zie ik hem nu nauwelijks meer. Niet alleen is hij veel weg, hij heeft ineens ook extreem veel aandacht voor zijn uiterlijk. Zo liet hij een haartransplantatie uitvoeren, gebruikt hij sinds kort botox en laat hij zich waxen. Ik begrijp er vrij weinig van…. Hij was nooit ijdel, maar nu geeft hij plots bizar veel geld uit aan zijn uiterlijk en cosmetische ingrepen.”

Wat zit hier achter?

“Wat er achter zou kunnen zitten weet ik niet. Soms vraag ik me af of hij in een soort midlifecrisis zit of dat hij een affaire met een andere vrouw heeft. In het begin dacht ik dat het een fase was, maar de fase duurt nu wel heel lang. Moet ik hier wat mee?”

Op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal? Dat kan in de reacties onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Joris -

“Ik vond dat heerlijk, want hoewel het fijn was om hem vaker te zien, vond ik het ook niet altijd prettig om hem 24 uur per dag thuis te hebben.”
Waar heb je last van, je bent zelf toch ook zo hard aan het werk voor je carrière?

An -

Een verveelde man staat per definitie open voor avonturen. Mogelijk is het laatste nog niet het geval maar het eerste zeker wel. Het is ook een veel te jonge leeftijd om met pensioen te gaan. Dat is gewoon ongezond (bekend met de blauwe zones? Die mensen werken tot heel lang door).

Reageer ook