Damespraatjes Damespraatjes

Advies gevraagd: “Is ons huwelijk over als we geen seks meer hebben?”

Kanker: er zijn weinig families die er niet ooit mee te maken krijgen. Zo ook onze familie… Ik kreeg 10 jaar geleden borstkanker en mijn man werd 5 jaar geleden gediagnosticeerd met prostaatkanker. We hebben hele zware jaren achter de rug, maar momenteel zijn we allebei gezond en genieten we intens van het leven. 

Oppassen op de kleinkinderen, vaak samen zeilen en lange avonden bij het kampvuur in onze achtertuin. Wij zijn gezegend met een mooi leven waarin wij omringd zijn door liefde en fijne dingen. Toch is er wel iets wat mij dwars zit, namelijk dat mijn man en ik al jaren geen seks meer hebben gehad.

De seks werd minder toen ik ziek werd. Mijn hoofd stond er niet naar, ik had veel pijn en voelde me alles behalve sexy. De pijn ging uiteindelijk weg, maar ik heb mij na mijn herstel nooit meer sexy gevoeld. Mede dit zorgde ervoor dat seks iets is wat niet meer in mij opkwam. We vreeën destijds nog sporadisch met elkaar, maar dit stopte helemaal nadat ook mijn man kanker kreeg.

Ik hield mezelf altijd voor dat de seksualiteit wel weer terug zou komen als hij weer beter was. Hij werd beter en toch kwam het stukje seksualiteit niet meer terug. Het gekke is: persoonlijk vind ik het helemaal niet zo erg. En toch zit het mij niet lekker!

Ik hoor van veel vriendinnen dat zij het wél vervelend vinden dat zij geen seks meer hebben met hun echtgenoot. Zou ik dat ook moeten vinden? Betekent geen seks automatisch dat het toch ergens niet helemaal goed zit in ons huwelijk of zegt het eigenlijk niet zo veel? Ik vind het een onderwerp waar ik moeilijk met mijn man over durf te praten en ik ben op zoek naar vrouwen die mij kunnen voorzien van hun advies.

Deze lezeres op respectvolle wijze van jouw mening voorzien? Dat kan in de reacties onder dit artikel. 


Reageer ook