fb
Damespraatjes Damespraatjes

Abby: “Door deze uitspraak van mijn vriend twijfel ik aan onze relatie”

Abby en haar vriend Niek zijn sinds de brugklas een stelletje. “We zijn nu 22 en hebben dus al tien jaar verkering. Dat is ongelofelijk lang en ik had altijd het gevoel dat we voor altijd samen zouden blijven. Zeker nu we samenwonen, dacht ik dat het gewoon goed zat. Maar nu ik via-via te horen heb gekregen wat mijn vriend achter mijn rug over mij zegt, twijfel ik aan alles…”

Elkaars eerste

De vonk tussen Abby en Niek slaat over tijdens het brugklaskamp. “We gingen een paar dagen met de hele klas op kamp. Dat kamp vond ik verschrikkelijk, maar Niek maakte alles goed. Het heeft nog even geduurd voordat we officieel een setje waren, maar daarna was het dik aan. Heel bijzonder, want Niek en ik waren met alles elkaars eerste. De eerste kus, de eerste keer samen slapen en nu voor het eerst samenwonen.”

Stabiliteit

Abby doet na de middelbare school een opleiding tot apothekersassistent. “Dat heb ik afgerond en inmiddels werk ik fulltime in de apotheek. Ik vind het heel leuk werk en ik verdien prima. Mijn collega’s zijn gezellig en mijn werktijden elke week hetzelfde. Vroeger had ik dit leven misschien saai genoemd, maar ik vind die stabiliteit juist wel heel fijn.”

Lange werkdagen

Niek gaat na de middelbare school naar de koksopleiding. “Hij werkt nu als kok in Frans toprestaurant. Het is zijn droom om uiteindelijk voor zichzelf te beginnen, maar voor nu moet hij veel leren en zich opwerken in de keuken. Zijn dagen zijn een stuk minder rustig en voorspelbaar. De werkdruk is hoog en hij maakt lange werkdagen. Soms is hij pas om 2:00 uur thuis en dat vind ik niet altijd makkelijk.”

Lig al te slapen

De relatie tussen Abby en Niek lijdt flink onder de late shifts van Niek. “Hij is laat klaar en wil dan altijd nog wat drinken met collega’s. Dat snap ik, maar als hij zo laat thuiskomt lig ik al te slapen. Wanneer ik ’s ochtends de deur uitga ligt hij nog in bed. We zien elkaar zelden en spreken elkaar vooral via WhatsApp. Niet ideaal natuurlijk, maar we weten dat dit anders wordt als Niek zijn eigen restaurant opent. Dan wil hij vroeg beginnen en op tijd naar huis. Zeker als we ooit kindjes willen, zal dat hard nodig zijn.”

Twijfelt of ik de ware ben

Maar aan de kinderwens en haar toekomst met Niek is Abby sinds een paar weken hard aan het twijfelen. “Ik hoorde van een vriendin (wiens vriend samenwerkt met Niek), dat Niek op werk gezegd zou hebben dat hij twijfelt of ik de ware ben. Hij heeft tijdens de nazit gezegd dat we uit elkaar gegroeid zijn en dat hij overweegt het uit te maken. Het ding is: hij heeft dit maanden geleden gezegd en ik heb het pasgeleden pas te horen gekregen via die vriendin. Niek heeft er tegen mij nooit iets over gezegd.”

Slapende honden wakker maken

Volgens de vriendin van Abby zou Niek iets te diep in het glaasje hebben gekeken toen hij de uitspraak deed. “Maar alsnog: het is toch vreemd dat hij dit wél tegen zijn collega zegt, maar niet tegen mij. We spreken elkaar niet zo uitgebreid, maar als ik toch niet de ware ben, verwacht ik wel dat hij dit ook tegen mij zegt. We zijn tien jaar samen en ik heb het gevoel dat we alles met elkaar kunnen bespreken. Maar op de een of andere manier durf ik hier zelf ook niet naar te vragen, bang dat ik slapende honden wakker maak.”

Hoe kijken anderen hiernaar?

Abby realiseert zich dat het normaal is om soms aan je relatie te twijfelen. “Tuurlijk, dat doet iedereen wel eens denk ik. Maar er zo met je collega’s over praten, dat vind ik gek. Ik zou dat zelf echt nooit doen en begrijp de uitspraak van Niek niet. Hoe moet ik het plaatsen? Is het normaal om soms zo over je relatie te praten? Ik ben benieuwd hoe anderen hier naar kijken…”

Afbeelding: Unsplash+

De kinderen van Magda moeten ‘u’ zeggen tegen oma: “Ze vinden haar kil”

'u' zeggen tegen oma

Tutoyeren of vousvoyeren: hoe maak jij de keuze? Mensen die ouder zijn dan ik en mensen die ik niet ken spreek ik in principe met ‘u’ aan. Bijna altijd, zeker in een informele setting, wordt er dan aangegeven dat ik ook wel ‘jij’ mag zeggen. Heel prettig, want zo voelen beide partijen zich op hun gemak in het contact. Maar wat als de andere persoon níét aangeeft dat je wel ‘jij’ mag zeggen? Dat is het geval bij de schoonmoeder van Magda. Zelfs nu ze elkaar al 15 jaar kennen, wil de schoonmoeder van Magda met ‘u’ aangesproken worden. “En niet alleen ik mag geen ‘jij’ zeggen, ook onze kinderen moeten ‘u’ zeggen tegen oma… LEES HIER VERDER!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

5 reacties

Fiene -

Beetje lullig van de collega om het tegen jouw te zeggen terwijl Niek er nooit wat over gezegd heeft. Ik zou het wel op wagen en het eruit gooien. Nu blijf je over in onzekerheid. Vooral jullie aan de toekomst aan het denken zijn. Maak een fijn etentje met een lekker fles wijn en drop het. Zo weet je waar je aan toe bent. Misschien heeft ze het wel verkeerd begrepen?

Joris -

Heeft u het tegen mij? Er wordt letterlijk gevraagd hoe anderen naar deze (al dan niet fictieve) situatie kijken. Dus ja, ik mag er wat van vinden. Dat er niet letterlijk ‘ik vind het niet normaal’ staat maakt niet dat ik met mijn bericht mijn mening niet ventileer.

Petra -

Dat bepaal jij toch niet voor een ander!!!!

Martine van Os -

22 jaar en al tien jaar samen met je eerste vriendje, nu al samenwonen en het hebben over ‘de ware’? Kind, je komt net kijken en je klampt je nu al vast aan de eerste de beste die je ooit bent tegengekomen. GA LEVEN. Spreek die gast aan, besluit hoe het met je relatie staat en reageer daarop. Je bent veel te jong om nu al vastgeroest en vastgekleefd te zitten aan je eerste, en als ik het zo lees, is hij daar ook over aan het denken. Hij heeft alleen de ballen nog niet gevonden om het uit te maken. Ik snap toch echt de mensen niet die zich zo wanhopig aan een relatie vastklampen en zo bang voor antwoorden zijn.

Joris -

Nee, dit is niet normaal. Zulke dingen bespreek je met elkaar of in vertrouwen en nuchter met een vriend, niet met een collega die het doorlult aan zijn partner die weer vrienden is met de vrouw in kwestie.

Reageer ook