fb
Damespraatjes Damespraatjes

Aan welke eisen moet een veilige deur voldoen?

De zomer is losgebarsten! Dit is voor veel Nederlanders hét moment op lekker op vakantie te gaan. Alle reden om de veiligheid van je huis eens onder de loep te nemen. Er is namelijk weinig vervelender dan thuiskomen in een huis waar ingebroken is. Om tijdens je vakantie een inbraak te voorkomen, is het belangrijk om niet te veel mensen te laten weten dat jullie op vakantie gaan. Deel je vakantiekiekjes dus pas na de vakantie op je socials. Ook kun je een buurman of -vrouw vragen op jullie huis te letten. Vergeet ook niet een paar lichten aan te laten, zodat het lijkt alsof er iemand thuis is. Een andere essentiële tip, is ervoor zorgen dat alles goed op slot zit. Heb je het gevoel dat jouw deur niet meer goed sluit? Dan is het mogelijk tijd voor een nieuwe deur of nieuw deurbeslag. We vertellen in dit artikel aan welke eisen een veilige deur moet voldoen?

Stevig materiaal

Een deur die zo poreus is dat je er bijna doorheen kunt kijken, is niet veilig. Kies daarom voor een exemplaar, gemaakt van robuuste materialen. Denk hierbij aan massief hardhout en/of metaal. Zorg er bij hout voor dat dit goed wordt onderhouden. Je kunt anders last krijgen van houtrot, houtwormen of andere problemen. In die gevallen is een deur niet meer veilig. Regelmatig opnieuw in de lak zetten dus!

Goed slot

Het lijkt een open deur :-), maar om inbrekers buiten te houden, is een goed slot en kwalitatief hoogwaardig deurbeslag noodzakelijk. Enne, vergeet het slot ook niet écht op slot te draaien! Niet alleen als je een paar weken op vakantie bent; ook als je even de kinderen uit school haalt of een kort rondje met de hond loopt is dit belangrijk. Sloten doen pas wat ze beloven als je ze ook daadwerkelijk op slot draait.

Correcte installatie

Ben je zelf geen handige Harry? Laat een ander dan je nieuwe deur en/of slot installeren? Dit is een te belangrijk klusje om aan het toeval over te laten. Kies voor een erkende monteur die werkt met SKG-erkende sloten. Zo weet je zeker dat jouw slot doet wat ‘ie moet doen!

Inbraak is traumatisch

Het meemaken van een inbraak kan als zeer traumatisch worden ervaren. Je huis is jouw plek en daar wil je je veilig voelen. Natuurlijk als jij (en misschien je kinderen) thuis zijn, maar ook als je er niet bent. Een veilige deur helpt inbraken daadwerkelijk te voorkomen. Zeker iets om op je to-do lijstje voor de vakantie te zetten dus! Zo ga je een stuk relaxter op vakantie deze zomervakantie.

Praat mee

Sta jij weleens stil bij de veiligheid van je deuren en sloten? Heb jij ooit een inbraak meegemaakt? Hoe probeer je die nu te voorkomen? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Wellicht kunnen we elkaar op deze manier nog verder helpen!

Afbeelding: Pawel Czerwinski on Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook