fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 manieren om aan het einde van de maand wat geld over te houden

5 manieren om aan het einde van de maand wat geld over te houden

Iedere maand weer die strijd om de eindjes aan elkaar te knopen? Het kan een uitdaging zijn om na al je uitgaven nog wat geld over te houden. Gelukkig zijn er slimme manieren om je financiën op orde te krijgen en zelfs wat extra’s over te houden. Hier zijn vijf handige tips die je kunnen helpen om aan het einde van de maand een beetje extra in je portemonnee te hebben. Lees lekker met ons mee!

1. Stel een budget op en houd je eraan

Een van de beste manieren om je financiën in de hand te houden, is door een budget op te stellen. Begin met het bijhouden van al je inkomsten en uitgaven om een duidelijk overzicht te krijgen van waar je geld naartoe gaat. Zet vervolgens een vast bedrag opzij voor essentiële uitgaven zoals huur, boodschappen en rekeningen, en bepaal hoeveel je elke maand kunt sparen of investeren. Er zijn veel handige apps en tools beschikbaar die je kunnen helpen om je budget eenvoudig bij te houden, zoals de Woolsocks app.

2. Beperk impulsieve aankopen

Impulsieve aankopen kunnen snel een flinke deuk in je budget veroorzaken. Om te voorkomen dat je meer uitgeeft dan je had gepland, probeer je aankopen van tevoren te plannen en je aan een boodschappenlijstje te houden. Een handige tip is om een afkoelperiode in te lassen: wacht 24 uur voordat je een niet-essentiële aankoop doet. Dit geeft je de tijd om na te denken of je het echt nodig hebt en voorkomt onnodige uitgaven.

3. Vergelijk prijzen en zoek naar kortingen

Een andere slimme manier om geld te besparen is door prijzen te vergelijken voordat je een aankoop doet. Dit geldt niet alleen voor grote aankopen, maar ook voor dagelijkse boodschappen. Er zijn talloze websites en apps, zoals Woolsocks, die je kunnen helpen om de beste deals en kortingen te vinden. Door regelmatig gebruik te maken van kortingscodes en aanbiedingen, kun je aanzienlijk (en automatisch) besparen op je maandelijkse uitgaven.

4. Verlaag je vaste lasten

Neem de tijd om je vaste lasten te herzien en te kijken waar je kunt besparen. Dit kan bijvoorbeeld door je energiecontract te vergelijken en over te stappen naar een goedkopere aanbieder, je telefoonabonnement te verlagen of onnodige abonnementen en lidmaatschappen op te zeggen. Soms kunnen kleine wijzigingen een groot verschil maken in je maandelijkse uitgaven.

5. Automatiseer je besparingen

Automatiseer je spaargeld door een automatisch overboekingsschema in te stellen. Dit betekent dat een vast bedrag automatisch van je rekening wordt overgemaakt naar een spaarrekening zodra je salaris binnenkomt. Door dit direct na ontvangst van je salaris te doen, zorg je ervoor dat je niet in de verleiding komt om het geld uit te geven en heb je elke maand een beetje extra gespaard.

Meer lezen over sparen en besparen? Kijk eens wat Alieke en Pelle van dejongebelegger hier allemaal voor tips over hebben gedeeld.

Praat je gezellig met ons mee?

Hoe probeer jij geld te besparen en je spaardoelen te bereiken? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we altijd heel erg gezellig!

Bovenste afbeelding: Christian Dubovan via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen onder onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook