fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw bedrijf hygiënisch blijft!

hygienisch bedrijf

Heb jij een eigen bedrijf? Misschien zelfs met werknemers? Op Damespraatjes geven we ook tips aan ondernemers. Als ondernemer is hygiëne één van de belangrijkste aspecten om een gezonde en productieve werkomgeving te garanderen. Het onderhouden van schone werkplekken helpt niet alleen ziekteverzuim te verminderen, maar het creëert ook een professionele sfeer die impressies verbetert en klanttevredenheid verhoogt. Hoe zorg je er nu voor dat jouw bedrijf hygiënisch blijft? Hieronder bespreken we enkele concrete stappen die je kunt nemen om je bedrijf te laten schitteren!

Stel schoonmaakregels op

Het eerste wat je kunt doen om een constant schone werkomgeving te behouden, is het opstellen van duidelijke schoonmaakregels. Deze regels moeten niet alleen de basisprincipes van hygiëne omvatten, zoals handen wassen en het schoonhouden van werkplekken, maar ook meer specifieke richtlijnen voor het schoonmaken van gedeelde ruimtes zoals kantines en toiletten. Zorg ervoor dat deze regels duidelijk zijn en dat iedereen in het bedrijf op de hoogte is. Dit kun je doen door een schoonmaakprotocol uit te hangen op strategische plaatsen binnen het bedrijf, zoals de ingang van de kantoren of bij het koffieapparaat. Het belangrijkst is echter dat de regels consequent worden nageleefd!

Huur een professioneel bedrijf in

Hoewel het vastleggen van schoonmaakregels een goede eerste stap is, kan het inschakelen van een professioneel schoonmaakbedrijf een groot verschil maken, zoals EWS Group. Deze bedrijven hebben namelijk niet alleen de technische kennis, maar ook de juiste apparatuur en schoonmaakmiddelen om een diepgaande reiniging uit te voeren. Dit geldt vooral voor complexe schoonmaaktaken zoals het reinigen van tapijten, HVAC-systemen en andere moeilijk bereikbare plaatsen. Professionele schoonmakers kunnen vaak meer doen in minder tijd, wat je personeel weer meer ruimte geeft om zich te concentreren op hun eigen taken. Bovendien kunnen zij een periodiek schoonmaakplan opstellen om ervoor te zorgen dat de hygiëne altijd op het hoogste niveau blijft.

Geef werknemers schoonmaaktaken

Naast het inhuren van professionals, is het ook een goed idee om je werknemers verantwoordelijkheden te geven als het gaat om schoonmaken. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door schoonmaakroosters op te stellen, zodat iedereen een bijdrage levert aan het onderhoud van de werkomgeving. Je kunt werknemers specifieke taken toewijzen, zoals het schoonmaken van bureaus, het legen van prullenbakken of het onderhouden van gedeelde keukenruimtes. Zorg ervoor dat deze taken duidelijk en uitvoerbaar zijn, zodat er geen discussie ontstaat over wie wat moet doen. Door iedereen te betrekken, creëer je een cultuur van verantwoordelijkheid en zorg je ervoor dat de werkomgeving voortdurend schoon en uitnodigend blijft.

Bestrijd ongedierte direct

Ongedierte zoals muizen, kakkerlakken en vliegen zijn een absolute no-go in elk bedrijfspand. Niet alleen kunnen ze ziektes verspreiden, maar ze kunnen ook de reputatie van je bedrijf ernstig schaden. Het is dus van groot belang om elke vorm van ongedierte snel en effectief te bestrijden. Dit kan door preventieve maatregelen te nemen zoals het goed afsluiten van voedselvoorraden, regelmatig afval afvoeren en het dichten van mogelijke ingangen. Mocht je toch onverhoopt met ongedierte te maken krijgen, aarzel dan niet om een professioneel ongediertebestrijding bedrijf in te schakelen. Zij kunnen je helpen om de plaag op een veilige en verantwoorde manier te bestrijden, terwijl ze tegelijkertijd preventieve strategieën aanbevelen om toekomstige problemen te voorkomen.

Foto door Elle Hughes via Pexels

Meer te weten komen over de iconen onder onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook