fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waar kan ik terecht als ik een goed doel wil steunen?

goed doel

Goede doelen zijn een belangrijk onderdeel van onze maatschappij! Ze bieden hulp aan degenen die het nodig hebben, zonder daar iets voor terug te verwachten. Logisch dat je daar graag aan meehelpt. Maar waar begin je? In dit artikel noemen we enkele manieren om een goed doel te helpen. Hopelijk word je na het lezen van dit artikel ook geïnspireerd om actie te ondernemen. Veel succes!

Zelf iets organiseren

Je kunt goede doelen op veel creatieve manieren een handje helpen, maar uiteindelijk draait het allemaal om de hoeveelheid geld die het goede doel binnenkrijgt. Als je een goed doel dus direct wilt bijstaan, kun je aan de slag met verschillende acties om geld in te zamelen. Gelukkig zijn er veel manieren om dit te doen, en kun je dus iets kiezen waar je zelf een passie voor hebt. Als je van bakken houdt, dan kun je overwegen om lekkere koekjes en cakejes te verkopen. Ben jij meer een organisatorisch talent, organiseer dan een veiling of een sponsorloop. Als het mensen samenbrengt om geld in te zamelen, dan ben je goed bezig.

Spullen doneren

Er zijn een aantal goede doelen dat, naast geld, ook spullen en oude kleding aanneemt. Vaak kan het goede doel deze spullen en kleding doorverkopen, waarna de opbrengst naar het goede doel gaat. In enkele uitzonderlijke gevallen zullen de spullen en kleding direct terechtkomen bij de mensen die het nodig hebben. Denk hierbij aan inzamelpunten voor andere landen. Die schoenen of kleding die jij niet meer aantrekt, kunnen voor iemand anders een wereld van verschil maken! Door spullen te doneren hoef je zelf niet veel te regelen, maar heb je toch een positieve impact op de wereld.

Nalaten aan een goed doel

Een zeer impactvolle manier om een goed doel te ondersteunen, is door middel van een nalatenschap. Dat wil zeggen dat je in je testament een deel van je erfenis toewijst aan een goed doel. Dit kan een geldbedrag zijn, maar kan ook in de vorm van spullen, of zelfs  aandelen. Het nalaten aan een goed doel is een mooie manier om een blijvende bijdrage te leveren, die toekomstige generaties kan helpen. Zorg dat je, als je interesse hebt in een nalatenschap, dit ver van tevoren regelt. Het opstellen van een testament vereist tijd, en het kan veel rust bieden om te weten dat al je zaken goed geregeld zijn.

Gebruik social media

Het internet zorgt ervoor dat we veel meer met elkaar verbonden zijn dan 20 jaar geleden. Je kunt een goed doel enorm helpen door middel van social media. Plaats een linkje naar een donatiepagina in je verhaal of profiel, en moedig andere mensen aan om hetzelfde te doen. Je via social media inzetten voor het goede doel, hoeft niet altijd gepaard te gaan met een donatie. Simpelweg foto’s of video’s van het goede doel delen kan al helpen om anderen bewust te maken van een actie. Wie weet willen zij daardoor wel een bijdrage leveren!

Steun jij goede doelen? En op wat voor manier doe jij dit? We zijn heel benieuwd. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Foto door Pixabay via Pexels

Meer te weten komen over de iconen onder onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook