fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat zijn de voordelen van een lichtstraat?

Met een huizenmarkt die compleet op slot zit, kiezen nog steeds veel mensen ervoor om hun huidige woning te verbouwen in plaats van te verhuizen. Eén van de dingen die we regelmatig zien is het realiseren van een uitbouw of dakopbouw. Hiermee realiseer je snel heel veel meer vierkante meters. Meer ruimte en goed voor de waarde van je huis! Iets wat ook goed is voor de waarde van je huis en waarmee je het wooncomfort ook snel groter maakt, is door het aanleggen van een lichtstraat. Denk aan een lichtstraat in een plat dak of in de uitbouw. Er is veel mogelijk! Lees mee en ontdek wat de grootste voordelen van een lichtstraat zijn. 

Meer daglicht

Op donkere dagen kan ik erg neerslachtig worden. Ik zet dan graag wat meer lampen en kaarsjes aan, maar dit haalt het niet bij natuurlijk daglicht. Huizen met weinig natuurlijke lichtinval voelen niet voor iedereen prettig aan en het kan enorm bepalend zijn voor de sfeer. Een lichtstraat zorgt voor een optimale hoeveelheid natuurlijk licht. Veel mensen voelen zich vrolijker en letterlijk lichter als er voldoende licht is.

Ruimtelijker

Lichte kamers lijken groter en ruimer dan donkere kamers. Dit is dan ook waarom makelaars en vastgoedfotografen huizen zo licht mogelijk op de foto willen. Licht = ruimte! Het is bijzonder om te zien hoe een kamer mét lichtstraat veel groter lijkt dan diezelfde kamer zónder lichtstraat.

Energie besparen

Kies je voor een lichtstraat voor je uitbouw of op een andere plek in huis? Waar hij ook komt: ga voor hoogwaardig isolerend glas. Op deze manier heb je niet alleen veel daglicht en lijkt je huis nóg groter, maar zo bespaar je ook nog eens flink wat energie. Alles is al duur genoeg tegenwoordig, dus dat is geen overbodige luxe.

Maatwerk

Een lichtstraat kan volledig op maat gemaakt worden. Zo voldoet het aan al jouw wensen én past het perfect bij de stijl van je huis. Kijk eens naar de voorbeelden op de afbeeldingen in dit artikel. Hoe ongelofelijk mooi en gaaf is dat?!

Onderhoudsvriendelijk

Dankzij materialen zoals aluminium en hardhout zijn lichtstraten eenvoudig te onderhouden en duurzaam. Ook dit is weer goed voor de waarde van je huis. Houd hier bij het ontwerpen en bouwen van een lichtstraat rekening mee! Investeer in hoogwaardige materialen om hier optimaal gebruik van je kunnen maken.

Praat je gezellig met ons mee?

Overwegen jullie om je huidige huis te verbouwen? Hebben jullie een mooi klushuis gekocht? Of heb je gewoon behoefte aan mooie wooninspiratie? Ik ben heel benieuwd wat je van het idee van een lichtstraat vindt. Ik word er in ieder geval heel blij van, al dat licht. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we altijd heel erg gezellig!

Afbeelding boven artikel: De Lichtstraat Expert

Meer te weten komen over de iconen onder onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook