Kip kerrie salade, ik vind het heerlijk. Het doet me denken aan België, waar je de heerlijkste
broodjes met salades kunt kopen. Bijvoorbeeld in Antwerpen waar ik drie maanden stage
heb gelopen en regelmatig tijdens de lunchpauze even een lekker broodje haalde tegenover
mijn stageadres. Kip kerrie salade is altijd mijn favoriet en is super lekker en makkelijk om
zelf te maken. Leuk voor als je een feestje hebt of voor tijdens de zondagsbrunch!
Voor 1 schaal, genoeg voor 6 broodjes:
• 2 kipfilets
• 3 flinke eetlepels mayonaise
• scheut slasaus
• 2 a 3 theelepels kerriepoeder
• 2 a 3 theelepels kurkuma
• 2 eetlepels fijngehakte peterselie
• 7 schijven ananas (vers of blik, wat je wilt), in stukjes
• peper en zout
• bakje verse tuinkers
Kook de kip in bouillon gaar, kook ongeveer 30 minuten, dan is hij gaar. Als de kip gaar is,
scheur de kip dan met 2 vorken in stukken en snijd deze stukjes fijn. Meng hierna de kip met
de ananas en peterselie. Meng hierna de mayonaise en slasaus er door, gebruik wat meer
of minder als het geheel te droog of nat is. Meng nu de kerrie, kurkuma en een snuf peper
en zout door, proef of het op smaak is en meng er anders nog meer van de kruiden door.
Besmeer de broodjes ermee en maak af met een flinke toef tuinkers. Als uitgebreide lunch of
lekkere avondmaaltijd kun je er ook nog een lekker soepje bij eten!
Nina Stroo is 24 jaar en sinds kort afgestudeerd als cultureel erfgoed specialist. Ze is gek op reisjes maken, eten, koken en shoppen. Naast al het eten, koken en winkelen houdt Nina hier ook dagelijks een blog over bij, Nina Dinners. Nina houdt ons elke 2 weken op de hoogte van haar culinaire ervaringen. Heerlijke recepten, snelle maaltjes en leuke tripjes; Nina schrijft over alles op het gebied van eten! Want more? Check www.ninadinners.nl