fb
Damespraatjes Damespraatjes

9-jarig jongetje pleegt zelfmoord nadat hij wordt gepest om homoseksualiteit

Als ouder is er maar één ding belangrijk: en dat is dat je kind(eren) gelukkig is/zijn. Als moeder zou je hier alles voor opgeven en alles voor doen. Het is dan ook hartverscheurend wanneer je hoort dat je kind gepest wordt en niet lekker in zijn vel zit. Als moeder kan je je enorm machteloos voelen en zou je er het liefst alles aan doen om je kleintje te beschermen. Helaas is dat soms simpelweg niet mogelijk…

Zelfmoord

Wie dit op zeer heftige wijze ondervond, is de Amerikaanse moeder Leia Rochelle. Haar negenjarige zoontje Jamel kwam deze zomervakantie uit de kast. Hij was toen al erg nerveus, maar durfde het uiteindelijk toch te vertellen. Toen hij weer naar school moest, besloot het jongetje ook op school uit de kast te komen. Hier kreeg hij niet de reactie waar hij op hoopte… Zijn klasgenoten hebben hem zo enorm gepest, dat hij na vier dagen besloot een einde aan zijn leven te maken.

Interview met moeder

In een interview met NBC News vertelt moeder Leia over haar zoon en wat er is gebeurd. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het niet droog heb gehouden tijdens het kijken. Het doet me enorm veel pijn om te zien dat zo’n klein kind zo enorm is gepest, dat hij niet meer wilde leven.

Gebeurt dit ook in Nederland?

Dat er in Nederland ook zeker gepest wordt, weet ik. Of het net zo erg is als in de Verenigde Staten, weet ik niet… Ik hoop dat dit verhaal voor de hele wereld een heel duidelijk signaal is dat we pesten écht niet langer mogen tolereren.

Meepraten? Dit kan in de comments onder dit artikel!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook