fb
Damespraatjes Damespraatjes

9 dingen die je niet wist over de film Grease!

Ik weet nog dat ik Grease voor het eerst zag. Wat een geweldige film vond ik het! Het was een jaar of 16 geleden en ik was 8 jaar oud. Ik keek hem samen met vriendinnen van de basisschool en ik weet nog dat de film in één klap onze all time favorite werd. En je dan te bedenken dat de film destijds ook al 22 jaar oud was. Laatst keek ik de film weer en raakte weer helemaal in dat Grease sfeertje. Ik besloot eens op zoek te gaan naar dingen die we nog niet over de film wisten.  

9 dingen die je niet wist over de film Grease:

1. Elvis Presley was bijna gecast voor de film. Niet als één van de hoofdrollen, maar als de beschermengel die Frenchie vertelt dat ze niet moet stoppen met de middelbare school om naar beauty school te gaan. Elvis sloeg de rol af, hij wilde liever als de mentor van Frenchie werken.

2. Carry Fisher was bijna gecast als Sandy. De regisseur besloot op het laatste moment toch voor een andere actrice te kiezen: Olivia Newton-John. Wat denken jullie, was dit een betere keuze?

3. De achtergrond dansers hadden ook filmnamen. Om iedereen op de set te motiveren en bij de film te betrekken, kregen ook de achtergrond dansers filmnamen.

4. Alle Coca Cola reclame is uit de film geblurred. Coca Cola had aanvankelijk een lucratieve deal met de film Grease gesloten. Op het laatste moment ging dit toch niet door, maar de shots waar het merk inzat, waren al opgenomen. Uiteindelijk hebben ze alle shots waar Coca Cola te zien is de reclame geblurred.

5. De vrolijkste en beste scène van de film werd super snel opgenomen. De scène waarin Sandy en Danny ‘You’re the one that I want’ zingen is in één middag opgenomen. Dat is super snel, vooral gezien als het gedans.

6. De acteurs in de race-scene werden ziek na het opnemen van de scène. Het water waar de scène werd opgenomen was ergens mee besmet, wat resulteerde in dat alle acteurs die met het water in aanraking zijn gekomen ziek werden.

7. Alle hoofdrol acteurs waren veel ouder dan de rol die ze speelden. Sandy was 28, Danny 23, Rizzo 33 en Kenickie 26. In de film spelen ze tieners van 17/18 jaar oud.

8. Jeff Conaway (Kenickie) werd tijdens het filmen verliefd op Olivia Newton-John. Uiteindelijk werd dit niks, maar trouwde hij met haar zus.

9. Kenickie’s stem is te horen in Greased lightning. Het lijkt in deze scène in de auto garage of Danny het nummer heeft ingezongen, maar eigenlijk playbackt hij mee met het nummer dat Kenickie heeft ingezongen. Go Greased lichting!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook