fb
Damespraatjes Damespraatjes

7 Weetjes over de Ramadan!

Het is net van start gegaan: de Ramadan. Op de Damespraatjes redactie doet niemand hier aan mee, maar we willen iedereen die de aankomende maand wel gaat vasten een heel warm hart toedragen. Omdat ik eigenlijk veel te weinig van deze belangrijke maand weet, ging ik op zoek naar wat weetjes over de Ramadan. Wat wist jij al? En wat nog niet?

1. Niet iedereen doet mee aan de Ramadan. Kinderen, vrouwen die ongesteld zijn, reizigers, zieke- en oude mensen vasten niet mee.

2. Zodra de zon ondergaat mag er weer gegeten worden. Dit moment heet Iftar. Vaak worden er melk en dadels gegeten om het vasten te breken.

3. Ramadan is niet alleen maar vasten met je maag. Het is een maand van totale bezinning en reflectie. Je oog: mag niet kijken naar wat ongeoorloofd en/of vies is. Je oor: mag niet luisteren naar verkeerde muziek of naar praatjes. Jmond: mag niet roddelen of bezig houden met verkeerd taalgebruik. Je hand: mag geen verkeerde dingen plegen. Je voet: mag geen verboden plaatsen bezoeken.

4. Wil je iemand een gezegende Ramadan toewensen? Dan zeg je ‘Ramadan Kareem’

5. De Ramadan duurt 29 of 30 dagen en eindigt op de eerste dag van de nieuwe maan. Om het breken van het vasten te vieren wordt er een groot feest gevierd; het Suikerfeest.

6. Niet altijd valt de Ramadan in dezelfde tijd van het jaar. Het kan dus voorkomen dat het in de winter valt. In dat geval mag er gedurende de dag redelijk ‘lang’ gegeten worden. Maar, valt het in de zomer of het voorjaar (wat nu het geval is), dan wordt er pas vanaf een uur of tien ’s avonds gegeten.

7. Zwangere vrouwen mogen zelf beslissen of zij meedoen met de Ramadan. Besluiten ze om het tijdelijk over te slaan, dan moeten ze het later inhalen.

Ik weet door dit artikel weer een beetje meer over de Ramadan. Heb jij nog meer weetjes? Laat het dan onderaan dit artikel weten. Doe je nu mee met de Ramadan? Laat ons dan weten hoe het gaat! We zijn erg benieuwd.

Ramadan Kareem!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Rayan -

Als mensen niet meedoen bijvoorbeeld door hun gezondheid of de oudheid dan doneren ze geld aan de arme mensen

Reageer ook