fb
Damespraatjes Damespraatjes

7 vreemde weetjes over het vrouwelijk lichaam

Vrouwen zijn bijzondere wezens. Heel bijzonder. Een stuk interessanter dan mannen vind ik eigenlijk. Hoewel ik wel op mannen val, zijn ze vaak een stuk simpeler dan wij. En wist je dat er veel grappige weetjes over ons zijn? Lees deze 7 vreemde weetjes over het vrouwelijk lichaam maar!

1. Vrouwen worden geboren met 2 miljoen eicellen.

2. Bij ten minste 25 procent van de vrouwen zijn de borsten niet van gelijke grootte. Dit komt doordat oestrogeen de melkklieren niet evenveel stimuleert.

3. Vrouwelijke scheten stinken meer dan mannelijke scheten. De scheten van de vrouw bevatten meer zwavelwaterstof dan die van de man. Hierdoor worden ze door veel mensen als stinkender ervaren.

4. Vrouwen hebben een scherper reukvermogen, dit zodat een genetisch zo aantrekkelijk mogelijke partner kunnen kiezen. Het doel: de beste genenpoel aan het nageslacht overdragen.

5. Het gemiddelde vrouwelijke orgasme duurt 23 seconden. Dat is een stuk langer dan die van mannen, deze duurt gemiddeld 8 seconden.

6. De clitoris bevat 8.000 zenuwuiteinden. Tijdens een orgasme worden er maar liefst 15.000 zenuwuiteinden gestimuleerd, verspreid over de bekken.

7. Vaginaal vocht bevat squaleen. Deze stof wordt ook in grote hoeveelheden gevonden in de leverolie van haaien.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook