fb

7 tips voor ouders die door de kinderen geen seksleven meer hebben

Kinderen zijn onwijs leuk, maar voor veel stellen verandert hun seksleven er wel ineens heel erg door. Verandering op zich is helemaal niet slecht, maar als dat betekent dat jullie helemaal niet meer intiem zijn, dan is dat natuurlijk vervelend. Naast dat jullie ouders zijn, zijn jullie ook nog een stel. Seks is gezond en bovenal heel erg leuk. Reden genoeg om jullie seksleven weer nieuw leven in te blazen. 7 tips voor ouders die door de kinderen geen seksleven meer hebben!

1. Maak het een prioriteit

Iedereen stelt prioriteiten en wanneer je kinderen hebt, is dit nog belangrijker. Veel moeders hebben de volgende prioriteiten: verzorging kinderen, werk, huishouden en sporten. Maak ook jullie liefdeleven één van deze prioriteiten. Ik hoor je al denken: geen tijd voor. Maak gewoon tijd! Breng de kinderen eens allemaal onder bij een oppas, neem een dag vrij van werk of skip je fitnesslesje (seks is tenslotte ook sport).

2. Schrijf op welke tijden wél mogelijkheid bieden

Een aantal activiteiten staan vast, denk aan werk, school van de kinderen en sportclubjes van de kinderen. Maar, wanneer jij en je partner deze vaste activiteiten in een schema zetten, zie je snel dat er nog genoeg gaten zijn. Focus je op deze tijden en blokkeer ze in je agenda.

3. Onderneem sexy activiteiten als jullie samen zijn

Eindelijk een momentje samen? Maak het romantisch en sexy! Lees samen een erotische roman of kijk een sexy film. Lord of the Rings is dan misschien wel zijn favoriete film, geloof mij: de meeste stellen komen hierdoor niet echt ‘in the mood’.

4. Douche samen

De meeste mensen douchen elke dag, dus maak hier gebruik van! Stap minstens één keer per week samen onder de douche en maak het spannend. Hierdoor sla je twee vliegen in één klap: je hebt je dagelijkse douchebeurt er weer opzitten én jij en je partner waren even echt met z’n tweeën.

5. Wees je ervan bewust dat je soms moet stoppen en accepteer het

Ja, het is frustrerend als jullie net bezig zijn en je hoort een kind huilen. Accepteer het, regel wat er geregeld moet worden en ga daarna weer verder. Door je boos of chagrijnig te maken over het feit dat je even moet stoppen, zal de zin in seks niet snel terugkomen als je er daarna wel weer tijd voor hebt.

6. Wacht niet tot je in bed ligt voordat je intiem wordt

We gaven al de tip om samen te douchen, maar pak ook andere kleine momentjes met beide handen aan! Staan jullie even samen in de keuken en kunnen de kinderen jullie niet zien? Raak hem dan kort even aan op een intieme plek. Ook stiekem flirten kan jullie gedurende de dag al flink in de mood brengen. Zijn jullie dan ’s avonds eindelijk samen? Dan zullen de vonken er direct vanaf springen!

7. Lukt het even niet? Geef niet op!

Is het deze week niet gelukt om het weer samen spannend te maken? Probeer het dan volgende week gewoon weer! Als jullie het opgeven kan ik je vertellen dat het dan waarschijnlijk niet meer terug zal komen. En dat is dood en dood zonde.

Reageer ook