fb
Damespraatjes Damespraatjes

7 tips als je zelf je haar gaat verven

Ik heb ooit eens mijn haar wat blonder geprobeerd te maken met haarverf voor thuis. Dat was geen succes! Mijn haar werd oranje en ik leek net een wortel… Sindsdien heb ik mijn haar nooit meer geverfd. Maar, gelukkig zijn er trucjes om te zorgen dat je haren wél mooi worden met verf voor thuis. Hier 7 tips als je zelf je haar gaat verven. Misschien durf ik het wel aan nu…

1. Weet wat je natuurlijke haarkleur is en of dit een warme of een koele ondertoon heeft. Het effect is vaak het mooist wanneer je binnen die kleurgroep bent.

2. Wees realistisch. Het is voor een brunette bijna onmogelijk om in één dag van een bruine naar een blonde coupe te gaan. Vooral als je zelf met verf aan de slag gaat. Houd het bij een subtiele verandering, die niet meer dan 3 tinten bij je huidige haarkleur vandaan ligt. Wil je meer? Ga dan toch echt naar de kapper.

3. Weet je niet 100 procent zeker welke haarkleur jou goed staat? Probeer dan eens een pruik! Staat het je goed? Onthoud de kleur of koop de pruik en ga ermee naar de winkel.

4. Koop meer verf dan je eigenlijk nodig hebt, vooral als je lang en/of dik haar hebt. Het zou vervelend zijn als je straks met de ene helft van je haar in de verf staat, maar bij de andere kant van je hoofd erachter komt dat het op is…

5. Heb je een gevoelige huid? Ga dan voor een mousse-kleuring! Deze druppelt niet van je haarlijn af, je huid op. Heb je dik en/of krullend haar? Dan kan je beter voor een gel- of vloeibare kleuring gaan. Dit is beter te verdelen!

6. Koop een tint lichter dan op de doos staat. Meestal valt het eindresultaat donkerder uit dan je had verwacht. Dit kan je dus voorkomen door een tintje lichter te kopen.

7. Was je haar niet voor het kleuren. De natuurlijke oliën in je ‘vieze’ haar beschermen je hoofdhuid tijdens het verven. Ook zorgt het ervoor dat de verf beter pakt.

8. Kijk tot hoe laat de hulplijn die op de verpakking staat operationeel is! Zou zuur zijn als je hulp nodig hebt, maar deze mensen net allemaal naar huis zijn…

9. Sla veel haarmaskers in! Haarverf is erg agressief spul en kan een flinke aanslag op je haar hebben.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook