fb
Damespraatjes Damespraatjes

7 dingen waar je goed bij stil moet staan voor je een hond in huis neemt

hond verzorgen

Dat een hond veel gezelligheid in huis brengt, dat staat vast. Maar wat komt er eigenlijk allemaal nog meer bij kijken? We zetten het voor je op een rijtje!

Wij zijn gek op honden en zullen dan ook de laatste personen op aarde zijn die het je afraden om een hond in huis te nemen. Toch hoor je vaak dat mensen nog wel eens in een opwelling een hond kopen en zich achteraf niet hebben gerealiseerd wat daar allemaal bij komt kijken. Om te voorkomen dat je spijt krijgt zetten we alle dingen die over het algemeen als ‘minder leuk’ worden beschouwd voor je op een rijtje. Just to be sure!

Uitlaten (ook als het regent)

Geregeld een ommetje maken is natuurlijk heerlijk. Vooral met mooi weer en als je daar rustig de tijd voor kunt nemen. Maar realiseer je wel dat je met een hond minstens 3 keer per dag je hond zal moeten uitlaten, óók als het pijpenstelen regent! En dan hebben we het nog niet eens over de hoeveelheid wandelingen die je met een puppy maakt wanneer hij nog niet zindelijk is!

Poep opruimen

Ook ontkom je niet aan het opruimen van hondenpoep. Uiteraard went dit, maar voor newbie’s is dit soms nog wel even slikken.

Puppycursus

Puppy’s zijn natuurlijk ontzettend schattig, maar ook vreselijk ongehoorzaam. Daarom is het belangrijk dat je het eerste halfjaar samen met je hond op puppycursus. Hier leer je hem bovenal dat hij naar jou luistert en dat jij hem de baas bent.

Kosten

Buiten veel tijd kost een hond ook aardig wat geld. Denk niet alleen aan de aanschaf, maar ook aan hondenbelasting (à €130 per jaar), hondenvoer en dierenartskosten.

Oppas regelen

Waar je voorheen de deur misschien zomaar achter je dicht kon trekken zal je bij een hond altijd eerst een oppas of uitlaatservice moeten regelen, of je hond mee moeten nemen. Zelfs wanneer je maar één dag weg gaat.

Overal haren

Ook moet je geen hekel hebben aan dubbel zo vaak stofzuigen, want honden verliezen ontzettend veel haren.

Alert blijven op de gezondheid

Zolang een hond kwispelt zijn ze blij, dat klopt. Maar toch zul ze regelmatig goed moeten checken op hun gezondheid en tijdig ingrijpen. Denk aan regelmatig je hond ontwormen, maar ook checken op vlooien. Om dat laatste zo veel mogelijk te voorkomen kun je je hond ook een seresto vlooienband om doen.

Maar…

Je krijgt er zó veel voor terug! Uiteraard willen we je echt niet afschrikken met dit lijstje. We willen je er vooral bewust van maken wat er allemaal bij komt kijken, zodat het voor niemand tegenvalt. Zowel hond als baasje zijn gelukkiger wanneer er voldoende tijd, aandacht en geld beschikbaar is voor de dagelijkse verzorging.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook