fb
Damespraatjes Damespraatjes

7 dingen die je herkent als jij een Resting Bitch Face hebt

Een Resting Bitch Face; ik schijn er een te hebben. Maar wat is het precies? Je hebt een Resting Bitch Face wanneer mensen vinden dat jij altijd boos kijkt. Zo vragen mensen zich regelmatig af of ik boos ben als ik gewoon lekker zit te werken. Of vraagt een bouwvakker als ik langsloop of ik boos op hem ben. Eh, nee…. Zo kijk ik gewoon!  Kijk jij ook gewoon zo? Dan herken je deze dingen zeker! Oh enne: er is helemaal niks mis mee! Zo lang je vanbinnen maar blij bent 🙂

1. “Ben je boos ofzo?”

Als je een RBF hebt, dan hoor je dit waarschijnlijk heel vaak de vraag ‘ben je boos ofzo?’. Nee, ik ben niet boos, zo staat mijn gezicht gewoon.

2. “Ik dacht dat je heel arrogant was, maar toen ik je leerde kennen bleek je toch heel aardig te zijn”

Ik hoor van heel veel mensen dat ze eerst bijna niet op me af durfden te stappen omdat ze het gevoel hadden dat ik heel arrogant ben. Achteraf vinden ze me gelukkig meestal aardig, maar dat is meestal pas als ze door de RBF heen kunnen kijken.

3. “Hoe kijk je dan als je écht boos bent?”

Als ik echt  boos ben, dan merk je het echt wel.

4. “Hé schatje, lach eens naar me!”

Nee. Gewoon nee. Ik lach wanneer ik dat wil en als je dit nog vaker vraagt ga ik alleen maar bozer kijken.

resting-bitch-face

5. “We vinden dat je wel wat meer enthousiasme en positiviteit mag uitstralen” 

Als je een RBF hebt zul je ook ongetwijfeld een keer de feedback gehad hebben dat je wel wat meer vriendelijkheid mag uitstralen. “Glimlach een keer” of “probeer je gezicht te ontspannen” hoor je dan. MIJN. GEZICHT. IS. ONTSPANNEN.

6. “Heb je niet helemaal je dag vandaag?”

“Niet  mijn dag, hoezo?” vraag je je af. “Nou gewoon, je kijkt een beetje boos”.

7. “Vond je het wel gezellig?”

Ja, ik vond het zeker gezellig, alleen heb ik gewoon niet het gezicht van een zesjarig meisje in Disneyland Parijs.

Herkenbaar? Voor mij echt heel erg! Is dat erg? Absoluut niet. Het is belangrijk dat jij je goed voelt en niet dat anderen vinden dat je leuk kijkt. Kijk jij nou eenmaal serieus? So be it!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Mootje -

Ben daar zo moe van. Eerst volgende krijgt een batser op zijn of haar neus… Nee alle gekheid op een stokje… Het maakt je onzeker.. Je vraagt je telkens of of je wel goed kijkt…

Reageer ook