fb
Damespraatjes Damespraatjes

6 trucjes hoe jij de meest charmante persoon op feestjes kunt zijn!

Is het je ooit opgevallen dat je op feestjes altijd één of twee mensen hebt die direct de show stelen en aan het einde van de avond tien nieuwe vrienden hebben? Vroeger dacht ik altijd dat dit mensen waren die heel interessant en extreem zelfverzekerd waren. Nu weet ik beter. Je hoeft zelf niet interessant of enorm zeker van jezelf te zijn om toch de meest charmante persoon op het feestje te zijn. Hoe doe je dat wel?

1. Wees niet bang om over je tekortkomingen te praten

Het is natuurlijk heel leuk om alleen over de dingen waar jij trots op bent te praten. Maar, je zal zien dat mensen een stuk leuker op je reageren wanneer je ook over je onzekerheden en tekortkomingen kunt praten. Zeg bijvoorbeeld eens: “wat knap dat jij dat kan. Ik kan dat niet. Zou jij het mij willen leren?”. Mensen vinden dit prachtig én je kunt er nog wat van leren ook!

2. Laat merken dat je het leuk vindt om nieuwe mensen te leren kennen

Doe je best om mensen echt te leren kennen en toon interesse. Leef je in in de verhalen van een ander en laat zien dat je dit doet. Moet iemand lachen? Lach gezellig mee! Merk je dat iemand het moeilijk heeft, toon dan een begripvol gezicht. Spreek ook uit dat je het leuk vindt dat jullie elkaar hebben ontmoet en beter leren kennen.

6 trucjes hoe jij de meest charmante persoon op feestjes kunt zijn! 2

3. Zoek dingen die jullie met elkaar gemeen hebben

Op het eerste gezicht kan iemand nog zo saai zijn, maar je kunt dit pas weten als je iemand écht leert kennen. Stel vragen en probeer te achterhalen of jullie gezamenlijke interesses hebben. Dit hoeft niet moeilijk te zijn. Kijk naar wat iemand eet/drinkt, welke kleding hij/zij aanheeft en zoek naar kleine dingen die jullie delen. Je zal al snel zien dat jullie vaak meer met elkaar gemeen hebben dan gedacht. En saai? Dat blijken uiteindelijk maar heel weinig mensen te zijn!

4. Wees niet bang om lichamelijk contact te maken

Door tijdens een gesprek iemand soms kort aan te raken, kan je het gesprek fysiek kracht bijzetten. Je hoeft hier mensen niet voor te duwen of ongemakkelijk vast te pakken, maar denk aan een korte aanraking op de arm of schouder. Let op dat je mensen niet op plekken aanraakt waar dit niet gepast is! Het is vast bedoeld als compliment als je iemand vertelt dat ze mooie borsten heeft en deze meteen even vastpakt, maar het zal je hoogstwaarschijnlijk niet in dank worden afgenomen.

5. Stel veel vragen

Door actief interesse in je gesprekspartners te tonen, kom je niet alleen veel meer over ze te weten, ze gaan jou ook nog eens leuker vinden! Veel mensen vinden het leuk om over zichzelf en hun passies te praten. Vraag bijvoorbeeld: wat zijn jouw hobby’s? Of: wat is je favoriete restaurant? Ook een vraag over andermans kinderen of iemands bedrijf is leuk.

6. Onthoud namen

Je hebt de hele avond met een leuk iemand staan praten, maar bij het afscheid nemen bedenk je je dat je niet meer weet hoe iemand heet. Herkenbaar? Door iemands naam tijdens een gesprek meerdere keren te gebruiken, toon je dat je goed hebt opgelet bij het voorstellen én is de kans klein dat je hem ooit nog vergeet. Verder versterkt het tijdens het gesprek direct jullie band! Weet je het niet meer? Vraag iemand dan zo vroeg mogelijk in het gesprek om zijn/haar naam te herhalen. Jezelf nog populairder maken? Onthoud ook de namen van hun kinderen, partner en huisdieren. Zo kan je daar volgende keer ook naar vragen.

Heb jij hier wat aan?

We hopen natuurlijk dat jij iets aan deze tips hebt! We horen het graag van je. Heb jij nog een goede tip? Ook dat horen we graag! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook