fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 x tips om jullie familieweekend te laten slagen

Een jaarlijkse verplichting waar niemand écht op zit te wachten, maar die meestal verassend leuk uitpakt: een familieweekend. Hoewel er altijd mensen zijn die nergens zin in hebben, kan je door de juiste maatregelen te treffen bijna iedereen het weekend van zijn leven bezorgen. Echt waar! Wij geven je vijf tips waardoor je weekend zeker gaat slagen.

1. Kies een fijne locatie waar iedereen zich op zijn gemak voelt. Hoewel jij een weekend zonder elektriciteit misschien heel uitdagend vindt, kan jouw nichtje daar heel anders over denken. Zorg voor een plek met goede voorzieningen, lekkere bedden en genoeg vermaak voor iedereen. Parken als Landal zijn echt ideaal! De huisjes zijn groot genoeg om één of zelfs twee gezinnen in kwijt te kunnen en iedereen kan tussen de gezamenlijke activiteiten écht zijn eigen ding doen.

ESD_01_02611_770x260px_jpg_39642.ashx

2. Zorg voor verschillende soorten activiteiten. Zo zit er iets leuks bij voor jouw actieve zoontjes, maar ook voor de lieve oma. Leuke activiteiten om met elkaar af te wisselen: midgetgolf, bowlen, zwemmen in tropisch zwembad, zeilen, kaarten, knutselen, borrelen, barbecuen, speurtocht, bordspelletjes, wandelen, fietsen, bloemschikken, muziek maken, enzovoort. Je kan op nog meer ideeën komen door iedereen een lijstje te laten maken met zijn/haar hobby’s.

VBS_07_31391_770x260_jpg_31916.ashx

3. Houd iedereen goed gevoed! Er is niks irritanter dan mensen die honger hebben… Daarnaast is eten naast heel lekker vaak ook nog heel gezellig. Zorg voor een stevig ontbijt, een aantrekkelijke lunch en een sensationeel diner door te delegeren. Oftwel: ga niet zelf een week in de keuken staan, maar vraag ieder gezin iets voor te bereiden voor elke maaltijd.

02_23419_770x260px_11679_jpg_18840.ashx

4. Check het weer en heb een back-up plan. Je wilt niet weten hoeveel familiedagen letterlijk in het water vallen doordat er niet gekeken is naar het weer. Reserveer dan ook (tenzij je het 100 % zeker weet) geen kaartjes voor buiten-activiteiten! Zou zonde zijn als jullie naar het pretpark moeten omdat er al voor betaald is. Binnenactiviteiten kunnen daarentegen wel gewoon vooraf ingepland worden!

VES_04_25884_770x260px_JPG_28570_ashx_jpg_40096.ashx

5. Forceer niks. Nee, ook niet als je puberale nichtjes aan niks mee willen doen. Door mensen te dwingen willen ze juist niet meedoen en sta jij aan het einde van de dag als boeman bekend. Door zelf te laten zien hoe leuk een activiteit is gaan mensen vanzelf meedoen. Enthousiasme werkt aanstekelijk!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook