fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 x cadeau ideeën die je niet wilt missen

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar een cadeau verzinnen voor mijn vader vind ik altijd een dingetje. Ik hoef hem ook niet te vragen wat hij wil hebben, want het antwoord hierop is standaard ‘geen idee’. Toch denk ik dat hij, als hij er zich iets meer in zou verdiepen, best een leuk verlanglijstje zou kunnen maken voor zijn (hopelijk) 95e verjaardag eind maart. En ja, hij weet prima hoe het internet werkt, wat best knap is gezien zijn hoge leeftijd. Om hem en jou een beetje op weg te helpen deel ik toch graag het volgende met je: 5 x cadeau ideeën die je niet wilt missen.

Leesvoer voor de donkere dagen

Bij mijn eigen pa doet een goede biografie het altijd goed. En als ik goed om me heen kijk, dan zie ik dat veel mannen hier dol op zijn. Er komen natuurlijk ook steeds meer biografieën uit, dus er is altijd voldoende keus. Ik las gisteren een persbericht waarin stond dat er binnenkort een boek wordt uitgebracht over voetbaltrainer Erik ten Hag. Hierin stond het volgende: “Hij negeert critici, volgt zijn eigen methoden en streeft onophoudelijk naar perfectie op het veld. Zijn uitstekende vermogen om problemen te analyseren en op te lossen, leidt steevast tot doorbraken”. Voor een echte voetballiefhebber is dit natuurlijk een erg leuk cadeau om te krijgen. Zeker nu de korte dagen weer voor de deur staan, is dit een leuk tijdverdrijf.

Vadertje tijd

Ik geef je natuurlijk graag verlanglijstje inspiratie en een smartwatch is er eentje die meteen door mijn hoofd schoot. Ik draag hem zelf iedere dag en ik ben er nog steeds heel erg tevreden over. Het exemplaar dat ik heb was niet zo heel erg duur, maar hij doet wat hij moet doen en ik voel het meteen als er bijvoorbeeld iemand belt of appt. Dat is voornamelijk handig als mijn telefoon in mijn tas zit en ik deze niet hoor. Ook tijdens het sporten maken veel mensen gebruik van een smartwatch om resultaten bij te kunnen houden, de hartslag bij te zien en gewoon om te kijken hoe laat het is (ook wel handig natuurlijk). Is het voor de man in kwestie geen optie om een smartwatch te dragen, dan kun je natuurlijk ook altijd kijken naar en traditioneel horloge.

Verzorgingsproducten

Verzorgingsproducten zijn natuurlijk altijd goed, mits je weet waar de persoon in kwestie van houdt en of er sprake is van bepaalde allergieën. Weet je nou eigenlijk niets over dit laatste, dan is het misschien een goed idee om toch even te informeren. Je wilt tenslotte niet dat iemand helemaal rood uitslaat na het gebruik van de door jou bij elkaar geshopte producten. Safety first! Baard aanwezig? Ook hier heb je tegenwoordig een heleboel producten voor! Een lekker luchtje is natuurlijk ook een fijn cadeau.

Powerbank voor al je devices

We hebben allemaal een hoop verschillende devices waar we op werken, series mee kijken en spelletjes op spelen. Natuurlijk moeten deze allemaal zo nu en dan worden opgeladen. Vaak doe je dit thuis, maar het is daarnaast ook wel handig om onderweg een powerbank bij je te hebben zodat je bijvoorbeeld je telefoon even snel kunt opladen. Ik zat laatst zelf in de trein met een lege telefoon en geen oplaadmogelijkheid. Gelukkig werd mijn ticket niet gecontroleerd, want die had ik dan niet kunnen laten zien. En o ja, probeer maar eens zonder ticket door die poortjes op het station te komen (gelukkig mocht ik met iemand meelopen).

Een lekker flesje om mee te proosten

Een lekker drankje om op een speciaal moment mee te proosten is ook een mooi cadeau. Een wat duurdere fles whiskey, een lekkere cava, of een alcoholvrije optie; de mogelijkheden zijn eindeloos. Zorg er wel voor dat je iemand die geen alcohol drinkt (bijvoorbeeld vanuit geloofsovertuiging) ook geen fles drank cadeau doet. Gelukkig zijn er tegenwoordig een heleboel andere lekkere opties!

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Afbeelding: Unsplash+

Reageer ook