fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 voordelen van daten met een jongere man

Daten met een jongere man. Misschien heb je er ooit wel eens aan gedacht of misschien heb je het ook ooit wel eens gedaan. In The Sex and the City bijvoorbeeld, waagt Carrie Bradshaw zich als een 30-someting aan een 20-something. Maar niet alleen in verschillende films en series daten oudere vrouwen met jongere mannen, ook vrouwen als Madonna, Jennifer Aniston en Demi Moore waagden zich al eerder aan een jongere man. Maar wat zijn nu precies de echte benefits van het daten met een jongere man?

1. Ze hebben respect voor je

Jongere mannen hebben respect voor je. Aangezien je een aantal jaren op hem voorloopt, heb je over het algemeen ook meer meegemaakt. Hij zal je hierom bewonderen en je ook op deze manier behandelen. Als jonge man kan hij daarnaast leren van jouw ervaringen.

2. Jongere mannen hebben een hoop energie

Ze beschikken over een hoop energie. Jongere mannen hebben meer uithoudingsvermogen. Zelf kan je daarmee ook terug naar je jongere jaren. In de romantische komedie I Could Never Be Your Woman bijvoorbeeld, wordt dit op hilarische wijze door hoofdrolspelers Michelle Pfeiffer en Paul Rudd neergezet. Ze wordt meegenomen in de energie van haar veel jongere tegenspeler. Ze gaan op stap en hebben een hoop lol met elkaar.

3. Je gaat je er een stuk jonger door voelen

Omdat hij jong, energiek en vol ondernemingslust is, zal jij door hem aangestoken worden. Het is een uitstekende methode om je weer helemaal jong te voelen. Door met een jongere man te daten die een hoop levenslust heeft, voel jij je ook weer als een nieuwe, jonge bloem in de lente. Het is als een spannend avontuur.

4. Jongere mannen zijn vrijer

Een jongere man heeft een stuk minder bagage dan een oudere man. Zoals het voor jezelf geldt dat je al meer meegemaakt hebt in het leven, geldt het voor hem dat hij een stuk minder bagage heeft dan mannen van je eigen leeftijd. Hierdoor staan jongere mannen een stuk vrijer in het leven. Ze staan hierdoor misschien zelfs nog wel een stuk positiever in het leven, wat natuurlijk ook weer een positieve werking op jou heeft.

5. Hij is een echte gentleman

Hij doet heel erg zijn best om indruk op je te maken. Jongere mannen kijken tegen je op en willen moeite voor je doen. Dat is toch heerlijk? Kijk bijvoorbeeld naar de schitterende dramafilm The Reader. Hierin steelt een jongen het hart van een oudere vrouw (gespeeld door Kate Winslet) met een oorlogsverleden. Om indruk op haar te maken en uit liefde voor haar, leest hij haar iedere avond voor uit boeken.

Onthoud dat leeftijd maar een getal is. We zijn opgegroeid met het idee dat een man een paar jaar ouder dan jijzelf zou moeten zijn en dat hij meer zou moeten verdienen dan jij. Maar vrouwen kunnen juist heel goed onafhankelijk zijn van mannen en daarom zou ook niets je in de weg moeten staan om met een jongere man te daten, want met liefde met leeftijdsverschil is niets mis. Zoals Carrie Bradshaw ooit zei: “Who cares, age is an illusion”. Hoe denk jij over daten met een jongere man?

Lees ook: Deze meiden lijken als twee druppels water op elkaar, maar ze zijn geen familie!

Michelle de Gier (21) is dit jaar afgestudeerd als communicatieprofessional. Met veel ambitie is ze nu aan het doorstuderen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, waar ze de opleiding Communicatie- en Informatiewetenschappen volgt. Schrijven is één van haar grootste passies en daarom schrijft ze ook met veel enthousiasme voor Damespraatjes. Naast het studeren en schrijven werkt ze op de contentafdeling van een vakantiehuizenexpert. In de vrije tijd die dan nog over is voetbalt ze fanatiek en is ze graag in de buurt van haar vriendinnen, vriend en familie.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook