fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 tips om het schooljaar leuk af te sluiten

Als ik terugdenk aan de laatste schooldagen voor de zomervakantie krijg ik spontaan weer vlinders in mijn buik… Afscheid nemen van oude vriendjes en vriendinnetjes, je schoolspullen opruimen, samen met de juf/meester door de gevonden voorwerpen en iedereen een hele fijne zomer wensen. Inmiddels ga ik al een tijdje niet meer naar school, maar ik kan me nog goed die bijzondere vrijdagmiddagen voor de geest halen. Niet alleen op school besteden we veel aandacht aan het afsluiten van het jaar, maar ook thuis ging dit niet onopgemerkt voorbij. Hier 5 tips waarmee je het schooljaar onvergetelijk afsluit.

1. Maak schoon schip!

Is je kind over of doet het een jaartje over? Het maakt niks uit, schoon schip maken is altijd lekker! Ruim samen de slaapkamers op en gooi weg wat weg kan, bewaar wat je later nog eens wil bekijken en hang op waar ze trots op zijn. Door nu vast orde aan te brengen is de zomervakantie nog lekkerder en is de start van het nieuwe schooljaar een klein beetje makkelijker.

2. Vier feest!

Ze hebben het schooljaar weer overleefd. Dat is niet niks hoor! Kijk samen eens terug op alle mooie hoogtepunten, maar ook op de heftige leermomenten. Sluit af met een feestelijke (alcoholvrije) cocktail en breng een toost uit op alle bijzondere herinneringen.

3. Wees dankbaar!

Wie hebben er dit schooljaar een belangrijke rol gespeeld? Zijn er nieuwe vriendschappen aangegaan of zijn er dierbaren verloren gegaan? Wees dankbaar voor alle momenten en mensen die jullie op je pad zijn gekomen het afgelopen schooljaar.

4. Maak tradities!

Een échte Blikslager-traditie is het drinken van Champagne op feestelijke momenten. Maar zo ken ik ook families die met borden gaan gooien, uit eten gaan of een bijzondere plek bezoeken. Onze Champagne traditie was voor mij onlosmakelijk met het einde van het schooljaar verbonden. Hierdoor keek ik er altijd nog meer naar uit.

5. Koester je herinneringen! 

Tot slot: koester alle mooie herinneringen van het afgelopen schooljaar. Doordat we tegenwoordig bijna allemaal Facebook hebben, wordt de mooiste manier van het vastleggen van herinneringen vaak vergeten: het fotoboek. Maak een mooi fotoalbum met de leukste/grappigste/mooiste/meest herkenbare foto’s van het jaar. Wedden dat jij en jouw kinderen hier de rest van hun leven met veel plezier op terugkijken?

In samenwerking met Webprint, een website waarop je handig al je foto’s kan laten afdrukken, bundelen en nog veel meer, mogen wij € 30,00 shoptegoed weggeven. De winnaar is:

Esther Bakker

Esther, van harte gefeliciteerd. Het shoptegoed wordt binnenkort naar je toegestuurd.

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook