fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo scoor je de perfecte laarzen!

Laarzen zijn tijdloos en super comfi voor in het najaar. Ikzelf heb een aantal paar laarzen, die ik graag afwissel. Voor een wat stoerdere look draag ik mijn zwarte Dr. Martens, naar werk draag ik graag mijn bruine overknee laarzen en daarnaast heb ik ook nog een paar Mjus laarzen. Heerlijk om veel keuze te hebben! En, doordat ik ze veel afwissel en de laarzen van goede kwaliteit zijn, gaan ze extra lang mee. Sommige laarzen heb ik zelfs al meer dan 2 jaar in de kast staan! Hier een aantal tips hoe jij ook perfecte laarzen kunt scoren.

1. Kijk naar de vorm van je kuit

Heb je een wat dikkere kuit? Dan kan het lastig zijn om mooie laarzen te vinden. Maar, geef de zoektocht niet op en blijf kritisch. Vaak zie ik vrouwen met wat vollere kuiten in laarzen die tot de helft van de kuit komen. Doe dit niet! Hierdoor lijken je kuiten nog voller. Kies liever voor een model dat tot net onder of net over de knie valt.

2. Welke kleuren draag je vaak?

Bij het uitkiezen van een paar laarzen is niet alleen het model heel belangrijk, maar ook de kleur. Draag jij voornamelijk zwart en/of wit? Dan kan je het beste voor een zwarte laars gaan. Maar draag je liever blauw en/of bruin? Kies dan voor een bruine laars. Laarzen met felle kleuren als rood/geel/paars/groen kunnen ook leuk zijn, maar wees je er wel van bewust dat het dan lastig combineren kan worden.

3. Hak of geen hak?

Een mooie hak kan heel veel voor je figuur doen. Mits je er goed op kunt lopen! Blijf dus oefenen, want het ziet er niet elegant uit als je steeds bijna omvalt. Heb je wat dikkere kuiten? Kies dan voor een blokhak in plaats van een naaldhak, dit laat je benen een stuk mooier uitkomen!

4. Kijk om je heen

Kijk op straat naar vrouwen met mooie laarzen. Het is helemaal niet gek om op iemand af te stappen en haar te complimenteren met haar mooie schoenen. Wedden dat ze jou vertelt waar ze ze heeft gekocht? En let extra op vrouwen met hetzelfde postuur, zo kan je eens bij een ander zien wat wel en niet werkt.

5. Investeer in een mooie laars van goed materiaal

Ook ik heb de fout een keer gemaakt: goedkope laarzen kopen. Het lijkt zo aantrekkelijk, die plastic laarzen van € 20,00… Maar na drie weken zijn de laarzen niet meer wat ze geweest zijn en kan je ze beter weggooien. Zonde! Investeer in een mooi paar van echt leer. Verzorg ze goed, draag ze niet elke dag en ik weet zeker dat ze minstens 2 jaar meegaan.

 

Reageer ook