fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 tips voor het langer mooi houden van je smartphone

Wist je dat ik in één jaar tijd drie smartphones heb verslonden? Ja, je zou het bijna niet geloven, maar het is echt waar. Twee van de drie vielen kapot, de derde werd gestolen in een café. Hoewel ik aan de diefstal niks kon doen, waren de twee andere telefoons zeker nog te redden. Mijn eigen stomme schuld. Na het kapot vallen van de tweede telefoon baalde ik zo ontzettend, dat ik besloot voorzichtiger te worden. Ik ging op zoek naar manieren om mijn smartphone langer mooi te houden en kwam hierop uit:

1. Plaats een glasplaatje over je scherm heen

Op internet, de markt of in een telefoonwinkel kan je een glasplaatje kopen die je over het scherm van je smartphone heen kunt plaatsen. Let op: veel winkels bieden ook wat dunnere plastic plakkers aan, maar beschermen alleen tegen oppervlakkige krassen. Zoek echt naar het wat dikkere glasplaatje.

2. Doe een hoesje om je telefoon

Het is zo simpel, maar je wilt niet weten hoe vaak ik mensen tegenkom die geen hoesje om hun telefoon hebben. Ook ik dacht: ik laat mijn iPhone toch niet vallen. Nou, wel dus! Nu heb ik standaard een hoesje om mijn telefoon. Staat ook nog eens super leuk!

3. Gooi je telefoon niet zomaar in een tas

Als jouw tas er van binnen ook maar half zo uitziet als mijn tas, kan ik je aanraden: gooi je telefoon er niet zomaar blind in. Ik heb wel een ontelbaar aantal krassen op mijn scherm opgelopen doordat ik mijn telefoon op mijn sleutels gooide. Zonde.

4. Stop je telefoon niet in je achterzak

Als je je telefoon in je achterzak stopt, is de kans groot dat je vergeet dat hij daar zit. Wanneer je gaat zitten kan hij er zo makkelijk uitvallen of je merkt niet dat hij valt als je snel een trap op moet rennen. Stop hem in een zak waar hij veilig zit en je hem ziet/voelt zitten.

5. Houd je koppie erbij

Ja, en uiteindelijk moet je ook gewoon opletten. Je kan nog zoveel maatregelen treffen, maar als jij je telefoon door een gebrek aan concentratie in de w.c. laat vallen, is hij toch echt stuk.

Wil je mooie iPhone 6 hoesjes en gewone iPhone hoesjes bekijken? Kijk dan eens bij iPhone2Day.nl

Reageer ook