fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 tips voor een wintersport die voor de hele familie leuk is

Gaan jullie deze winter ook op wintersport? Momenteel ben ik zelf een leuke wintersportvakantie voor mijn vriendengroep aan het organiseren. Leuk, maar best lastig. Je wil met iedereen rekening houden, maar je weet natuurlijk nooit hoe het allemaal zal uitpakken. Deze 5 tips zijn handig als jij net als ik ook een wintersport vakantie aan het regelen bent. Wil je dat de hele familie het naar zijn zin heeft? Lees dit dan zeker even door!

1. Kies een fijne accommodatie die veel te bieden heeft

Het is leuk om een bijzondere accommodatie te kiezen die meer dan alleen een goede positie ten opzichte van de piste biedt. Kijk ook of er bijvoorbeeld een pooltafel, zwembad, tafeltennistafel of sauna is. Zo heeft iedereen na het skien wat leuks te doen. Fijn, want als mensen moe zijn ontstaan er sneller ruzies. Even lekker iets luchtigs en ontspannends doen dus.

TSJ_Le_Lodge_Park_Holetel_Megeve_19

Hôtel Lodge Park, klik op de foto om hier meer over te lezen

 2. Zorg dat iedereen al een keer op de ski’s heeft gestaan voordat je gaat

Nog nooit of al heel lang niet op wintersport geweest? Neem dan een lesje in een indoor skibaan! Zo heb je veel meer aan je wintersport, omdat je niet alles hoeft te leren. Leuk om snel zelfstandig de piste op te kunnen. Ook wordt de kans op ongelukken kleiner als je het skiën onder de knie hebt.

Schermafbeelding 2015-11-27 om 15.29.12

Skiles op locatie kan je het beste vooraf reververen, klik op de foto voor meer info

3. Spreek vooraf uit wat je van de vakantie verwacht

Van 8 tot 8 op de piste of ben jij er na een ochtendje wel klaar mee? En hoe zit dat met de rest van je gezelschap? Overleg dit voordat je gaat om zo teleurstelling of verkeerde verwachtingen te voorkomen.  Je hoort vaak over ruzies tijdens vakanties omdat iedereen iets anders verwachtte en dat is natuurlijk jammer!

Schermafbeelding 2015-11-27 om 15.33.50

Gek op lekker eten? Boek een Ski Culinair vakantie! Klik op de foto voor meer inf0

4. Plan ook andere dingen in dan skiën

Ga een avondje bowlen, middagje langlaufen of een ochtendje rodelen. Dit is een leuke afleiding op het skiën, waardoor je vakantie nog completer wordt. Kijk bij het uitzoeken van je accommodatie wat er in jouw gebied naar keuze wordt aangeboden.

Schermafbeelding 2015-11-27 om 15.31.25

5. Accepteer elkaars keuzes

Wil je zoon een avondje op zijn kamer blijven en heeft je dochter liever een tv-middag in bed dan een ski-middag op de piste? Accepteer hun keuzes! Zo kan iedereen zijn vakantie op de manier beleven die hij/zij prettig vindt. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je elkaar nooit ziet, dus spreek bijvoorbeeld af dat jullie in ieder geval samen ontbijten en dineren.

Schermafbeelding 2015-11-27 om 15.37.45

Hopelijk hebben jullie iets aan de tips! Hebben jullie nog meer tips? Laat het ons dan weten in de comments. We vinden het altijd leuk om te lezen hoe jullie ergens over denken.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook