fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 tips voor een weekend Groningen

Ontdek deze zomer al het moois dat Nederland ons te bieden heeft. Wat dacht je bijvoorbeeld van een paar dagen naar het verrassende Groningen? Nee hier vind je niet alleen maar platteland, het bruist hier juist! Wij geven je vijf tips voor een heerlijk weekend weg.

#1 De autorit
Bij Groningen denken veel mensen aan het einde van Nederland. Ver weg, lang rijden en alleen maar koeien tegen komen. Het tegendeel is waar. Twee of drie uurtjes in de auto of trein is prima te overleven. Met goed gezelschap en wat lekkers mee voor onderweg vliegt de tijd. En met Groningen als bestemming is het zeker de moeite waard. Daar kom je zelf snel genoeg achter!

#2 De oude binnenstad
Groningen is een historische stad met veel karakter. De oude pakhuizen langs de sfeervolle grachten vertellen je het verleden. In de binnenstad vind je naast drukte ook een oase van rust in één van de vele bijzondere hofjes die Groningen rijk is. Een hofje is een gezamenlijke binnentuin met daaromheen kleine woningen. Vroeger werden hier armen, weduwen en zieken ondergebracht. Haal bij Groningen Store – VVV op de Grote Markt de wandelroute voor ‘Hofjes & Gasthuizen’ en geniet.

#3 Shoppen
Vind je het leuk om lekker door winkels heen te slenteren? Schrijf dan alvast deze vier straatnamen op: Folkingestraat, Zwanestraat, Herestraat en Oosterstraat. De Herestraat is de grootste winkelstraat waar je bekende winkels vindt zoals Zara, H&M (met home afdeling) en Rituals. In de andere straatjes, waarvan twee ooit verkozen tot ‘leukste winkelstraat van Nederland’, vind je vooral gezellige boetiekjes, conceptstores en vintage winkeltjes.

#4 Groninger museum
Wil je ook graag wat cultuur snuiven? Pal tegenover het hoofdstation, op een eiland in de gracht, vind je het kleurrijke Groninger museum. Dit is een van de grootste musea van het Noorden met prikkelende tentoonstellingen. De standaard collectie is al een bezoekje waard maar het vreemde gebouw an sich nodigt ook uit.

#5 Lekker eten
In een andere stad is het altijd lastig om een leuk restaurant te vinden. Kijk daarom eens op de website van Het Laatste Tafeltje. Hier kun je met korting je lunch, high tea, borrel of diner reserveren. Vind hier het restaurant in Groningen waar jij zeker weten lekker kunt eten! Je kunt gemakkelijk via de app een restaurant uitzoeken aan de hand van jouw wensen. De eerlijke ervaringen van anderen helpen je bij een keuze. Maak vervolgens direct je reservering. Het enige dat jij hoeft te doen is aanschuiven en lekker eten!

PS vergeet niet als tussendoortje ergens bij een snackpunt een eierbal te scoren. Het culinaire hoogstandje van Groningen!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook