fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 Tips voor een toffe vriendinnendag in Amsterdam

Wat is er nou leuker dan een heerlijke vriendinnendag in Amsterdam? Even weg van alle hectiek van werk en het gezinsleven en lekker op stap met vriendinnen om even op te laden. Maar wat voor soort leuke dingen kun je ondernemen? Hieronder hebben wij een aantal tips (ook budgetvriendelijk) voor je op een rijtje gezet, zodat jij een toffe dag met je vriendinnen kunt beleven!

Terrasjes pakken
Een inkoppertje natuurlijk in een stad als Amsterdam, maar ga eens op onderzoek uit en zoek een toffe locatie uit waar jullie heerlijk van een drankje kunnen genieten. In Amsterdam heb je extreem veel keus aan leuke terrasjes in letterlijk allerlei verschillende vormen, kleuren en maten. Kies je bijvoorbeeld voor een hippe tent? Of gaan jullie liever voor een terrasje op stand? Dat is het mooie aan Amsterdam; je kan namelijk echt alle kanten op. Recent heeft een nieuw terras zich geopend waar letterlijk alles roze is! Compleet met roze strand met lounge area en ballenbak (voor volwassen). Spreekt dit je wel aan? Neem dan eens een kijkje bij Pink Beach by WONDR.

Ontdek de talloze musea!
Amsterdam is natuurlijk the place to be om prachtige musea te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan het Van Gogh museum, maar ook het Rijksmuseum of het Tropenmuseum. Er zijn genoeg parels van musea om te ontdekken. Kijk van te voren even op de website of er binnenkort een mooie tentoonstelling op de planning staat en jullie zijn ready to go!

Grachtenwandeling
Wat dacht je van een mooie grachtenwandeling? Terwijl jullie door de straten van Amsterdam trekken, genieten jullie van de prachtige grachtenpanden die er allemaal langs het water staan. Je kijkt je ogen uit en je ziet de meest prachtige huizen voorbij komen. Heb je bijvoorbeeld wel eens het smalste grachtenpand van Amsterdam gezien? De gevel is maar 2,02 meter! Laat je niet foppen door de buitenkant, van binnen zijn ook de smalste panden prachtig. Mooie bijkomstigheid; terwijl jij aan het genieten bent van een heel tof gratis uitje, ben je ook nog eens goed bezig qua beweging! Een ideale combinatie toch?

Vrijgezellenfeest Amsterdam
Het is natuurlijk helemaal leuk om met een vrijgezellenfeest Amsterdam te ontdekken. Hier heb je alleen wel een bride to be voor nodig. Dus gaat er binnenkort een vriendin trouwen? Houd dan Amsterdam in je achterhoofd. Er zijn namelijk tal van activiteiten te ondernemen en in de avonduren kunnen jullie al dansend Amsterdam onveilig maken.

Geniet van het groen
Amsterdam beschikt over prachtige parken en daar kan je gratis gebruik van maken. Zonnebrilletje op, kleedje en een heerlijke gevulde picknickmand mee en jullie zijn er helemaal klaar voor. Een budgetvriendelijk uitje, zonder al te veel poespas, maar waar je wel ultiem kunt genieten. Check wel even het weer van te voren, zodat je zeker weet dat jullie heerlijk van de zon kunnen genieten. Geen zin om een lunch voor te bereiden? Er zijn genoeg leuke tentjes waar je ook een heerlijke lunch kunt afhalen om die vervolgens in het park op te eten.

Ga ervoor!
Bovenstaande ideeën zijn perfect om te combineren met elkaar. Begin de dag met een musea en eindig hem in het park of op een terrasje. Amsterdam is een enorm veelzijdige stad dus je hebt ongekend veel mogelijkheden om er een topdag van te maken!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook