fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 tips voor een ‘off the beaten track’ vakantie in Barcelona

Barcelona is één van de meest populaire Europese steden voor toeristen. Dat is heel begrijpelijk, want Barcelona is een prachtige stad vol kunst, cultuur, mode, lekker eten en natuurlijk het strand. Ik geloof echt dat iedereen minstens één keer in zijn leven de Sagrada Familia zou moeten bekijken, een wandeling moet maken door Parc Güell en voor het indrukwekkende Casa Batlló moet staan. Maar ja, dat denken meer mensen en dat zorgt voor veel drukte rond de toeristische hotspots. Ook leuk: doe een ‘off the beaten track’ vakantie in Barcelona. Wij leggen je uit hoe!

Reizen per trein

Veel Nederlandse toeristen die naar Barcelona reizen, doen dit per vliegtuig. De tickets zijn goedkoop en je bent er snel. Helaas is vliegen slecht voor het milieu en je ziet onderweg helemaal niets. Jammer! Wist je dat je ook per trein naar je citytrip Barcelona kunt reizen? Dat is echt een onwijs mooie en bijzondere trip. Veel relaxter dan vliegen (meer beenruimte!) en een prachtig uitzicht. ‘Off the beaten track’ gevoel gegarandeerd!

Overnachten

Je kunt in Barcelona natuurlijk één van de vele hotels of hostels boeken, maar is het niet leuker om eens te gaan couch surfen of een huizenruil te doen? Hoe cool om bij een local of in het huis van een local te logeren. Op deze manier krijg je een heel ander gevoel van de stad en voel je je écht even een local.

Kunst en cultuur

Barcelona staat bekend om zijn geweldige kunst, cultuur en architectuur. Maar in plaats van alle bekende plekken bezoeken, kun je ook op zoek naar geheime parels. Barcelona kent veel street art die écht de moeite waard is om te bekijken. Bezoek bijvoorbeeld Parc de les Tres Xemeneies, naast de (voormalig) eerste energiecentrale van Barcelona of fiets door de industriële (en opkomende) wijk Poble Nou.

Eten en drinken

Tapas, paella en heerlijke visgerechten: foodies kunnen hun hart ophalen in Barcelona. Het eten proeven is leuk, maar zelf Catelaans leren koken is misschien nog wel leuker. Boek een lokale kookworkshop en dompel je onder in de plaatselijke keuken. Een vaardigheid waar ook je vrienden in Nederland erg blij mee zullen zijn 😉

Filmavond op het strand

Gratis en voor iedereen toegankelijk: dat zijn de ‘Cinema Lliure’ avonden op het strand. De filmavonden vinden plaats tussen 1 juli en 8 augustus, in verschillende Spaanse steden. Zo ook in Barcelona. Hoe cool en romantisch is dat?! Bekijk zeker even de website om het programma te bekijken. Goed om te weten: bij regen gaat het niet door.

Praat je gezellig met ons mee?

Krijg jij ook meteen zin in een trip naar Barcelona? Ik wel! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we altijd heel erg gezellig 🙂

Bovenste afbeelding: Unsplash+

Meer te weten komen over de iconen onder onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook